© AFP

Trump stelt “zware” belastingsverlagingen voor bedrijven en gezinnen voor

De regering van de Amerikaanse president Donald Trump plant “zware” belastingsverlagingen, waardoor gesneden zal worden in de hoogste tarieven voor zowel vennootschaps- als personenbelasting. Het Witte Huis omschrijft de hervorming in het intussen bekende lingo als “een van de belangrijkste” in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Zo zakt de vennootschapsbelasting, zoals eerder op de dag al aangekondigd, van 35 naar liefst 15 pct. Dat maakten minister van Financiën Steve Mnuchin en Trumps economische raadgever Gary Cohn woensdag bekend tijdens een persconferentie.

Voor gezinnen daalt het aantal belastingschijven van zeven naar drie, met een maximumbelasting van 35 pct, in plaats van 39,6 pct nu. De andere tarieven worden 10 en 25 pct. Bedrijven zullen het onder meer makkelijker krijgen om liquide middelen vanuit het buitenland over te brengen naar de Verenigde Staten, doordat maar één keer belasting op die operatie wordt geheven.

Het hele plan zal de belastingslast voor alle Amerikanen, ook de rijksten, danig verlichten.

Om die belastingsverlaging te compenseren, rekenen Mnuchin en Cohn op een hogere groei van de economie en het sluiten van fiscale achterpoortjes.

Nu in het nieuws