© Kioni Papadopoulos

Oude IJzerlaanbrug wordt dit weekend afgebroken

In Antwerpen wordt dit weekend de oude IJzerlaanbrug over het Albertkanaal tussen Antwerpen en Merksem afgebroken. De brug moet verdwijnen omdat ze nog het voornaamste knelpunt vormt voor binnenvaartschepen die een extra, vierde laag containers willen transporteren en die elkaar bovendien niet kunnen kruisen ter hoogte van de brug omdat de pijlers te ver in het water staan.

Onlangs werd al een nieuwe IJzerlaanbrug geopend voor voetgangers en fietsers, voor het autoverkeer kon er geen nieuwe versie voorzien worden omdat er geen ruimte was voor een voldoende lange aanloophelling op twee rijstroken.

De afbraakwerken zullen volgens de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) in de nacht van zaterdag op zondag starten en zondagvoormiddag hun hoogtepunt bereiken. Aan de Vaartkaai is een uitkijkpunt voorzien voor wie de werken graag van nabij volgt. Het verkeer op de Vaartkaai - de brug zelf was al langer afgesloten voor het verkeer - zal al vanaf vrijdagmiddag worden omgeleid langs de de Oude Bredabaan en onder de ir. Menneslaan door. Die omleiding zal nog tot het najaar van toepassing zijn omdat aansluitend op de afbraak de aanloophelling op de ir. Menneslaan weggegraven wordt en de versmalling in het Albertkanaal wordt verwijderd.

Lees ook:Ruggeveldlaan klaar, Deurne verre van: deze werken volgen nog

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio