© Instagram

In stijl naar de festivalweide: zo doe je het volgens de stylist van de sterren

Laat de aprilse grillen even buiten beschouwing en fantaseer gerust over de zomer vol fijne festivals. Het is nooit te vroeg om een look uit te denken en styliste Monica Rose uit Los Angeles, verantwoordelijk voor de outfits van topmodellen onder wie Chanel Iman en Kendall Jenner, weet perfect hoe je die samenstelt.

vwh

Houd rekening met het weer

Check op voorhand altijd welk weer je mag verwachten. Wordt het heet? Dan draag je het best loszittende kledij. Mijd strakke stuks. Stel dat je voor een denim shortje of boyfriend jeans gaat, combineer dan met een luchtig topje. Dat biedt verfrissing.

Blijf trouw aan je eigen stijl

Op de festivalweide van Coachella waren kledingstukken met franjes en stuks uit leder een hit, maar wat als dat je stijl niet is? Monica zegt dat je niet noodzakelijk in trends moet denken, maar gewoon mag dragen waar je jezelf goed in voelt . Iets onverwachts aantrekken is een topidee, een stapje terug zetten en jezelf blijven is dat ook. Probeer wel steeds een verhaal te vertellen met je look.

Zeg het met accessoires, maar niet altijd

Accessoires kunnen je look helemaal vervolledigen, maar ze bieden niet altijd een meerwaarde. Als je look op zich goed zit, zet hem dan in als statement en laat de accessoires achterwege. Die extraatjes kunnen het krachtige effect tenietdoen. Volgens Monica kies je voor het een... of het ander.

Minder is meer

Een hoed én een zonnebril én een statement halsketting? Maak een keuze. Met minder bereik je een maximaal effect. Overdrijven met extraatjes aan je look is volgens de styliste vandaag zelfs een beetje fout.