© Stad Mechelen

Eerste Mechelse fietstelpaal treedt binnenkort in werking

Aan de fiets- en voetgangersbrug vlakbij station Nekkerspoel treedt binnenkort de eerste Mechelse fietstelpaal in werking. Hij is momenteel al aan het proefdraaien.

Sven Van Haezendonck

“Een goede manier om de efficiëntie van ons fietsbeleid te analyseren, is het meten van de hoeveelheid fietsers op een aantal locaties. Door deze metingen continu te doen, hebben we het best zicht op de evolutie”, zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen).

De beslissing om de telpaal aan Mechelen-Nekkerspoel te plaatsen, is weloverwogen. “De brug is een belangrijke invalsweg voor fietsers naar het centrum, zeker sinds de realisatie van de fietsostrade”, vertelt de schepen.

De fietstelpaal geeft meteen ook de resultaten van de tellingen weer. “ Zo zullen dagelijkse passanten kunnen zien hoeveel fietsers er zijn en kunnen inschatten hoe het aantal fietsers evolueert. We verwachten dat dit ook een stimulerend en sensibiliserend effect zal hebben”, stelt De Bie. Over enkele maanden moet er nog een twee fietstelpaal bijkomen in de Hoogstraat.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio