© politie

Politie zoekt man die dokter op klaarlichte dag aanviel en beroofde

De politie en het parket zijn op zoek naar een man die op 23 maart een dokter aangevallen en beroofd heeft in diens praktijk aan de Plantin en Moretuslei in Antwerpen.

Die donderdagochtend, rond 9.40 uur, kwam de onbekende man het dokterskabinet binnen. Hij zette zich op een stoel rechts van de dokter en vroeg om een afspraak te maken. Maar plots stond hij recht en bedreigde de arts met een vuurwapen. Hij opende zelf de geldlade en griste cash geld en de portefeuille van de dokter weg.

Hij riep naar zijn slachtoffer om op de grond te gaan liggen maar de dokter (75) reageerde niet. Hij kreeg met de kolf van het wapen een rake klap in zijn gezicht. Daarna ging de brutale dief ervandoor. De arts raakte gewond aan zijn wenkbrauw en neus en moest voor verzorging naar het Stuivenbergziekenhuis worden gebracht. Hij was vijf dagen werkonbekwaam.

© politie

Dader gezien

De dader werd gezien door patiënten van de dokter, een koppel uit Wommelgem, die dezelfde ochtend een afspraak hadden. Zij zagen de man een eerste keer rond 9.30 uur toen zij aankwamen en hij naar buiten ging. Ze zagen hem een tweede keer toen zij het dokterskabinet verlieten en de overvaller in de wachtzaal zat.

Er zijn ook beelden van de man in de Wilrijkstraat, voor en na de feiten.

De dader is een man van 25 à 30 jaar oud. Hij is normaal gebouwd en ongeveer 1m70 lang. Hij heeft kort zwart haar en een licht getinte huidskleur. Hij zag er verzorgd uit en sprak Nederlands. Hij droeg een bril met een donker montuur en lichtgekleurde glazen. Hij droeg een bordeauxkleurige jas en een zwarte schoudertas.

Wie meer informatie heeft over dit feit, kan contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of viaopsporingen@police.belgium.eu.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio