© GEERT TRESIGNIE

OH Leuven gaat tot het uiterste om Banouhi te recupereren voor degradatiematch

OH Leuven gaat tot het gaatje om Soufiane El Banouhi alsnog te recupereren voor de cruciale degradatiewedstrijd tegen Lommel United. OHL tekent beroep aan tegen de schorsing van één speeldag die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag oplegde aan de Brusselse verdediger. Dat heeft zijn advocaat Felien Kino woensdag bevestigd.

El Banouhi haalde in de slotfase op het veld van Tubeke (1-0) de doorgebroken Simon Zenke onderuit. De Brusselse verdediger van OHL voorkwam zo een uitgelezen kans op de 2-0. El Banouhi, die eerder al een gele kaart kreeg, werd rechtstreeks uitgesloten en droop zonder mopperen af.

Het Bondsparket stelde één speeldag schorsing voor, OHL ging niet akkoord met die strafmaat. Hoewel advocaat Kino ter zitting van de Geschillencommissie wees op het “voorbeeldige disciplinaire verleden” van El Banouhi, die nooit eerder een rode kaart kreeg, besloot de commissievoorzitter het Bondsparket te volgen.

Vrijdag buigt de Geschillencommissie Hoger Beroep zich over het dossier. OH Leuven wil El Banouhi recupereren voor de levensbelangrijke thuismatch tegen Lommel van komende vrijdag. De winnaar van dat duel verzekert zich van een verlengd verblijf in 1B, de verliezer zakt naar de eerste amateurklasse.

MEER OVER OH Leuven

Meer voetbalnieuws