Eerste steen voor nieuw dorpshuis van twee miljoen euro gelegd

Print

Burgemeester Bart Somers heeft woensdag de eerste steen gelegd. Samen met schepenen Stefaan Deleus, Marina De Bie en Chris Backx. Foto: Gil Plaquet

Mechelen / Hombeek - Een delegatie van het Mechelse stadsbestuur heeft woensdagmorgen de eerste steen gelegd van het nieuwe dorpshuis in Hombeek. Dat moet begin volgend jaar klaar zijn en is meteen het eerste project van het nieuwe 'Hart voor Hombeek'.

Voor de zomer van 2018 moet de vernieuwde kern met een centraal, groen dorpshart klaar zijn met ook de herinrichting van het Stationsplein, de Sint-Martinusstraat en de Diepestraat. Daar is een investering van vier miljoen euro mee gemoeid. "Voor de eerste keer krijgt Hombeek dan een vitale kern waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten op maat van het dorp kunnen organiseren", zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Zaal voor 180 personen

Het dorpshuis dat momenteel volop in renovatie is, breidt uit tot duizend vierkante meter. "Het wordt de ontmoetingsplek van Hombeek waar verenigingen voor hun activiteiten over mooie accommodatie beschikken", klinkt het. Zo komen ernaast een grote zaal voor 180 personen ook verschillende multifunctionele zalen voor onder meer de dorpswerking, de wijkagent, heemkundekring Hoembeka en het pastoraal punt.

Voor de renovatie van het dorpshuis, dat zo'n twee miljoen kost, krijgt de stad ook Europese subsidies. "Het Bijna EnergieNeutraal (BEN) renoveren van een gedeelte van het gebouw maakt deel uit van het See2Do-project. Daarbij werken Vlaamse en Nederlandse partners samen om inwoners aan te zetten tot de energetische renovatie van een woning", vertelt schepen Marina De Bie (Groen), bevoegd voor klimaat en energie.  

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio