© VUM

Peuter vergeten in schoolbus: hele dag opgesloten en pas na schooltijd weer opgemerkt

Een peuter van de gemeentelijke basisschool in Boutersem in Vlaams-Brabant heeft vorige week donderdag een hele dag op een afgesloten schoolbus doorgebracht, nadat het kind daar ’s morgens onopgemerkt was blijven zitten. Dat bevestigt schooldirecteur Johan Hermans aan Belga. Volgens de directie houdt het kind niets over aan het incident.

De peuter was donderdagochtend op de bus gestapt om naar school te gaan, en bleef daar achter nadat alle andere kinderen de bus samen met een begeleider hadden verlaten en de chauffeur het voertuig had gecontroleerd. Die laatste merkte de peuter pas donderdagnamiddag na schooltijd weer op. Hij verwittigde de schooldirectie, waarop de peuter onmiddellijk werd onderzocht. Volgens Hermans was het kind zich niet bewust van het probleem en houdt het ook niets aan het voorval over.

Het schoolbestuur stelde de ouders van het kind meteen op de hoogte, waarna hen “alle mogelijke hulp werd aangeboden en werd voorgesteld desgewenst een dokter te raadplegen”. Volgens de school “blijft de verstandhouding met de ouders zeer goed”, en gedraagt het kind zich sindsdien ook volledig normaal.

Het gemeentebestuur van Boutersem laat in een persbericht weten het incident “ten zeerste te betreuren”, maar benadrukt dat er “geen enkel teken is dat het kind ook maar enig negatief gevolg van het incident zou hebben ondervonden”.

Het incident werd intussen intern besproken met de betrokken begeleider en de chauffeur, om na te gaan hoe het is kunnen gebeuren en om soortgelijke incidenten in de toekomst te vermijden.

Nu in het nieuws