© Wim Hendrix

Overvaller Hodei opnieuw veroordeeld

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Mohamed Y. veroordeeld tot twee jaar cel voor een diefstal met geweld aan de Brouwersvliet.

Mohamed Y. stapelt de veroordelingen en rechtszaken op. In augustus van vorig jaar werd hij nog veroordeeld voor een diefstal met geweld, gisteren werd hij opnieuw veroordeeld voor feiten die dateren van 12 maart 2017.

Politiediensten zagen hoe ­Mohamed Y. potentiële klanten aansprak in het Schipperskwartier. Aan de Brouwersvliet sprak hij een man aan die in een taxi wilde stappen. Hij ging tussen de man en de taxi staan, bracht zijn slachtoffer uit evenwicht en stal zijn portefeuille. Korte tijd later werd hij in een café aangetroffen, met de buit nog naast zich.

Hodei

Mohamed Y. stond vorige week ook voor de rechter voor zijn aandeel in de beroving van de vermiste Baskische man Hodei ­Egiluz Diaz. Drie mannen overvielen Hodei in oktober 2013.

Hodei verdween in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober 2013, na een avondje stappen met een vriend. Getuigen die hem nog gezien hadden, vonden dat hij dronken en verward was. Het onderzoek leerde dat Hodei in de buurt van het Schipperskwartier en de Brouwersvliet tweemaal was overvallen. Mohamed Y. stal zijn bankkaarten en probeerde er geld mee af te halen. Jaouad M. en Youssef M. beroofden hem van zijn gsm. Carmen T. had het gestolen toestel overgenomen.

Kattendijkdok

De beklaagden gaven de straatroven toe, maar ze verklaarden met de verdwijning van Hodei niets te maken te hebben. Na meer dan twee jaar werd het lichaam van Hodei op 11 februari 2016 in het Kattendijkdok gevonden tijdens de bergingswerken van de gezonken Badboot. Vermoedelijk is Hodei in het water gesukkeld en verdronken.

De overvallers werden buiten vervolging gesteld wat betreft hun al dan niet betrokkenheid bij de verdwijning van de jongeman.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio