© Jeffrey Gaens

Felle voorjaarsbuien trekken over het hele land

Ook vandaag blijft het vrij koud en wisselvallig en de buien breiden zich uit over heel het land. Vooral in de namiddag gaat het om felle voorjaarsbuien met smeltende sneeuw en stofhagel en ook een donderslag is mogelijk. Op de Ardense hoogten kan er tijdelijk een sneeuwlaagje ontstaan. Aan de kust worden de opklaringen stilaan breder.

De temperaturen stijgen maximaal tot 6 graden op de Hoge Ardennen en tot 10 of 11 graden in het centrum en het westen. De wind is eerst nog overwegend zwak uit het noordwesten, na de middag meestal matig en draait naar het noorden.

Donderdag trekt opnieuw een reeks buien vanaf de kust landinwaarts. Plaatselijk kan er daarbij korrelhagel of natte sneeuw vallen en zijn een paar donderslagen mogelijk. De nog steeds frisse maxima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 11 graden in de Kempen. Donderdagochtend is er hoofdzakelijk over het oosten nog kans op lichte vorst.

Vrijdag bereikt een storing met regen en buien snel ons land vanaf het noordwesten. De maxima klimmen niet hoger dan 12 graden.

Zaterdag verwachten we droger weer met alleen nog enkele plaatselijke buien. Het blijft wel behoorlijk bewolkt. De temperaturen schommelen rond 13 of 14 graden.

Zondag krijgen we veel hogere wolken. In de namiddag of ‘s avonds gaat het regenen over het westen. Het wordt gevoelig zachter met maxima tot 18 of 19 graden.

Maandag en dinsdag blijft het zacht. Boven Frankrijk liggen vrij actieve regenzones die mogelijk ook ons land kunnen beïnvloeden.

Nu in het nieuws