© Ontwerpbureau Omgeving

© Gil Plaquet

1/2

Stad pompt ruim half miljoen in parkje voor Nekkerspoel

De stad Mechelen gaat op zoek naar een aannemer om een nieuw parkje aan te leggen tussen de Grote Nieuwedijk- en de Kalverenstraat in de wijk Nekkerspoel. Ze maakt daar ruim een half miljoen euro voor vrij.

De gemeenteraad heeft dinsdagavond het licht op groen gezet voor het parkje. Daarmee krijgt de buurt er na de realisatie van het Caputsteenpark aan de gevangenis een tweede groene plek om te verpozen bij. Het park wordt met een oppervlakte van 4500 vierkante meter niet half zo groot als het park tussen de Frans Halsvest en de Caputsteenstraat, maar het zal wel ongeveer dezelfde sfeer uitstralen.

Doorsteek zwakke weggebruikers

“Voor voetgangers en fietsers komt er een pad recht door het park, waarbij ze de doorsteek kunnen maken van de Kalveren- naar de Grote Nieuwedijkstraat”, zegt schepen van Natuur- en groenontwikkeling Marina De Bie (Groen). Op vraag van de buurt zoekt de stad naar oplossingen om extra fietsen te stallen. “Waar mogelijk krijgen omwonenden vanuit hun tuin een achteruitgang op het park”, stelt de schepen. Voor de parochiezaal van Sint-Pieter in de Nekkerspoelstraat komt er een nooduitgang die uitgeeft op het park.

De investering in het park wordt geraamd op zo’n 540.000 euro. Zo zal er aan de rand van het park een wandelpad lopen met een groot zitelement. Vanaf daar hebben bezoekers een goed zicht op de speelzone. “Die zal niet uit klassieke speeltoestellen zoals een schommel bestaan, wel uit een avontuurlijk palenwoud om te klauteren en te klimmen”, legt de schepen uit.

Klaar in zomer 2018

Net zoals aan het Caputsteenpark wordt er ook een buurtparking aangelegd met plek voor 45 wagens. Zoals in alle andere nieuwe parkjes maakt de stad ook hier werk van camerabewaking. Voorlopig is het gebied nog één grote werfzone voor de uitbreiding van de naburige Sint-Pietersschool in de Grote Nieuwedijkstraat. “Maar van zodra de ruwbouw daarvan klaar is, kunnen wij de werken opstarten”, zegt Marina De Bie. De voltooiing van de nieuwbouw voor de school is eind deze zomer gepland. De stad hoopt het nieuwe park te openen in de zomer van 2018.

Met de school wordt ook een samenwerking opgezet. “Leerlingen kunnen gebruikmaken van het park. Tegelijk zal de school haar refter en turnzaal openstellen voor de buurtbewoners. Zo komen wij tot een mooie win-winsituatie”, zegt schepen De Bie nog.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio