Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbal3de provinciale C Olmen

Olmen zakt door na tweede titel in drie seizoenen: “Deze club kan nog groeien”

Olmen is kampioen. Een 2-1 zege tegen Verbroedering Arendonk volstond zondag voor de titel. Wat volgde, was een stevig feest.

“Het was bibberen in de slotfase, maar uiteindelijk viel alles in de juiste plooi en pakten we verdiend de titel”, aldus sportief verantwoordelijke Pascal Ghoos, die samen met zijn medewerkers voor een kentering zorgde bij Olmen, dat jarenlang in vierde provinciale gekampeerd had. “In augustus 2015 werden de vier nieuwe terreinen, zes kleedkamers en kantine in gebruik genomen. Dat kwam op het juiste moment, want we vierden toen de titel in vierde provinciale. En we gaan opnieuw investeren. Binnenkort verdwijnt de deels afgebroken oude kantine, zodat we onze parking kunnen uitbreiden. Daar stopt het verhaal niet. Deze club kan nog groeien.”

Op sportief vlak wil Olmen zich volgend seizoen in tweede provinciale niet verzoenen met een anonieme rol. “We rekenen op een plaats in de linkerkolom en dat zou moeten lukken, want de kern werd zo goed als behouden en wordt in de breedte versterkt met een handvol nieuwelingen.”

Ondertussen wordt ook werk gemaakt van de jeugd. “Vijf seizoenen geleden hebben we gekozen om de jeugdwerking opnieuw op te bouwen met een 70-tal spelertjes, verspreid over acht teams. Ondertussen tellen we ruim 150 leden en hebben we vijftien teams in competitie. We willen de jeugdwerking nog verbeteren met de aanwerving van een looptrainer en een techniektrainer.”