Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik voel me in de steek gelaten”

Ludwig Aerts. Foto: SMB

“Ik voel me in de steek gelaten”

Voetbal1ste provinciale de Kempen - Voorzitter Ludwig Aerts snoeihard na degradatie

Wat een verrassing op de laatste speeldag in eerste provinciale: De Kempen kon degradant Zwijndrecht niet verslaan (1-1), zag concurrent Antonia wel winnen en zakt alsnog naar tweede provinciale. “Hiermee hadden we geen rekening gehouden”, zucht voorzitter Ludwig Aerts.

“Dit komt keihard aan”, zegt Ludwig Aerts. “Het was een kloteseizoen. In de voorbereiding telden we al snel tien geblesseerden en die blessurelast is nooit verdwenen. Belangrijke basisspelers bleven lang aan de kant. Gielis speelde zo goed als niet, Verdonck was lang geblesseerd en Ulenaers bleef ondermaats. Bovendien hadden we meer verwacht van doelman Tanghe. Toch vond ik dat we nog voldoende kwaliteiten hadden om niet in gevaar te komen. Maar dan waren er nog meer uitvallers. Bovendien bleek dat we te veel spelers met een zwakke mentaliteit hadden gehaald. Omdat onze kern intussen te smal was geworden, moesten we toch nog een beroep op hen doen. Trainer Chris Bollaerts is streng en rechtvaardig, maar hij had geen goede alternatieven meer.”

Bollaerts niet ter discussie

Aerts wil niet alles op de blessures afwentelen. “Ik voel me door heel wat spelers in de steek gelaten, veel jongens weigerden om zich volledig te geven. Rond Nieuwjaar vonden we dat we het spel eerlijk moesten spelen en gaven we aan met welke spelers we wel en niet wilden doorgaan. Voor verschillende vertrekkers was dat meteen het sein om veel te laten schieten. In de laatste weken waren er slechts een beperkt aantal A-kernspelers op training. En opnieuw: we konden de anderen niet straffen voor hun afwezigheid.”

Een degradatie naar tweede provinciale is een drama voor De Kempen? “Als voorzitter wil ik met een positieve ingesteldheid naar de toekomst kijken. Voor het interprovinciaal voetbal bij de jeugd is er geen probleem, want we beschikken over een label en dat behouden we meerdere jaren. De versterkingen die we binnenhaalden, hebben niet aangegeven dat dit enkel voor eerste provinciale was. We houden dus iedereen aan zijn contract en het is duidelijk dat enkel de titel mij interesseert. Ik wil zo snel mogelijk terug naar eerste provinciale en dat is voor mij geen eindpunt. Op termijn moeten we terug nationaal voetbal spelen. En voor alle duidelijkheid, de positie van trainer Chris Bollaerts wordt momenteel niet in vraag gesteld.”