Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Michael Dierickx schiet Antonia alsnog naar het behoud: “Ik had geloof ook al bijna opgeven”

voetbal1ste provinciale ANTONIA

Het wonder is geschied. Antonia speelt ook volgend seizoen in eerste provinciale. Na een onwaarschijnlijke remonte zette groen-rood in de slotmatch tegen GR Katelijne de kroon op het werk.

De grote held bij Antonia: Michael Dierickx. Met een kopbalgoal in zijn afscheidsmatch - nota bene zijn eerste doelpunt dit seizoen - voltrok de 33-jarige verdediger het mirakel voor de Zoerselnaren. “Het is de max dat ik in de allerlaatste match van mijn carrière nog dat winnende doelpunt kan binnenkoppen. Al wisten we toen natuurlijk nog altijd niet of we wel degelijk gered waren. Toen na de match de bevestiging kwam over het behoud, ging het dak eraf. Pas op, ik voel me met mijn doelpunt nu zeker niet de redder van Antonia. Heel de ploeg heeft hard gewerkt voor die 35 punten.”

Afscheid

En dus neemt Dierickx met een sprookjesverhaal afscheid van het voetbal. Voortaan gaat de focus op het werk. “De keuze om een punt te zetten achter mijn carrière was een moeilijke beslissing. Ik speelde dit seizoen nog 29 matchen en ben met mijn 33 jaar zeker nog niet versleten. Alleen begon de combinatie werk-privé steeds zwaarder te wegen en soms had ik het moeilijk om me te motiveren. Met dit droomafscheid eindig ik in schoonheid en zet ik met een heel goed gevoel een punt achter mijn rijkgevulde loopbaan.”