Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal3de provinciale ahoboken - Voorzitter Luc Notelé kijkt al uit naar avontuur van Hoboken in tweede provinciale

“Op termijn willen we een stabiele middenmoter worden”

In Hoboken zijn de laatste champagnekurken en lege flesjes bier ondertussen opgeruimd na het titelfeest, dat zondag losbarstte na de 3-0 zege tegen SK Wilrijk. Voorzitter Luc Notelé kijkt nu al uit naar het avontuur in tweede provinciale.

“Het feestje heeft tot in de late uurtjes geduurd. Pas iets voor middernacht hebben we de kantine gesloten”, vertelt een gelukkige voorzitter.

Notelé is vanzelfsprekend erg tevreden met de promotie. “De degradatie vorig seizoen stond niet in het scenario dat we met RVC Hoboken voor ogen hadden. We wilden daarom zo snel mogelijk opnieuw in tweede provinciale staan en dat is dus gelukt. Op termijn hebben we de ambitie om een stabiele tweedeprovincialer te worden. Al zullen we dat wel op een voorzichtige manier moeten doen. We gaan geen gekke dingen doen en zullen altijd met de voetjes op de grond blijven. Mensen, die denken dat er bij Hoboken met geld gesmeten wordt, hebben het mis. We proberen een goed evenwicht te zoeken tussen kwaliteitsvolle spelers en jongens die uit de eigen jeugd komen. We hebben de voorbije jaren erg hard gewerkt om onze jeugdwerking op te krikken en we spelen nu ook provinciaal voetbal. Dat is iets waar we terecht trots mogen op zijn en waar we hopelijk ook de vruchten kunnen van plukken.”

Accommodatie opgekrikt

Daarnaast werd ook de accommodatie van Hoboken flink opgekrikt. “De aanleg van het kunstgrasveld heeft ons een enorme boost gegeven. We zijn klaar zijn om deze club verder uit te bouwen.”

Het voetbal leeft in Hoboken. Dat mocht ook Notelé zondag weer met eigen ogen vaststellen.

“Er waren een kleine duizend toeschouwers, de Antwerpse regionale zender ATV is komen filmen, die titel was de kers op de taart. De spelers hebben er een heel seizoen lang voor gestreden en ik ben de eerste om hen daarvoor te feliciteren. Al wil ik toch benadrukken dat deze titel het werk is van velen. Ook alle medewerkers van de club, bestuursleden, vrijwilligers, jeugdtrainers en supporters hebben hun steentje bijgedragen tot dit succes. Dat kan ik niet genoeg benadrukken.”

Huiswerk voor volgend seizoen al gemaakt

Dan toch de titel voor Hoboken en dus geen eindronde. Ook Hobokencoach Tom Adriaenssens zag het graag gebeuren. “Mijn dochtertje doet haar communie en zo ben ik er zeker bij. Voor volgend seizoen hebben we ons huiswerk al gemaakt. Op enkele spelers na behouden we deze kern en met enkele gerichte transfers brengen we een kwaliteitsinjectie. Vergeet ook niet dat we nog enkele spelers recupereren die dit seizoen niet veel hebben gespeeld, maar wel een belangrijke rol kunnen vertolken in dit elftal.”