Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© w&f

Voetbal4de provinciale aMaria-ter-Heide

Voorzitter Thomas Adriaensen heeft geen schrik voor avontuur van Maria-ter-Heide in derde provinciale: “Nu al uitkijken naar derby’s tegen Kaart”

De kelen zijn schor, de champagneflessen leeg en de voldoening groot: kersvers kampioen Maria-ter-Heide heeft er enkele uitbundige dagen opzitten. Maar veel tijd om na te genieten is er niet voor het clubbestuur. “Het echte werk begint nu pas”, zegt voorzitter in spe Thomas Adriaensen.

tvc

Na de beslissende zege in Essen stortte iedereen bij Maria-ter-Heide zich in een collectieve feestroes. “We gaan een wild feestje bouwen”, zo klonk het na de kampioenenmatch.

“Voor mij viel dat nogal mee. Ik heb voornamelijk achter de toog gestaan en bier getapt”, lacht een tevreden Thomas Adriaensen. “Een kampioensfeest is iets wat je niet vaak meemaakt, natuurlijk. We hadden het gehoopt en ook wel ergens verwacht. De titel was het doel, maar we hebben er tot de laatste speeldag voor moeten vechten. De voorbije weken speelden we enkele keren gelijk, waardoor het nog extra spannend werd. Maar chapeau voor heel de ploeg. De jongens hebben er hard voor gewerkt.”

De titel markeert een scharniermoment voor Maria-ter-Heide: de club gaat verder met een nieuw bestuur en promoveert met een vertimmerd team naar derde. “Voor ons begint het echte werk nu pas. Officieel neem ik pas op 1 mei de voorzittersstok over van Ludo Van Loock, maar uiteraard zijn we ons al een tijdje aan het inwerken. Het klopt dat er heel wat jongens de club verlaten. Maar ondertussen tellen we toch al meer inkomende dan uitgaande transfers. Onze secretaris heeft al een tiental nieuwe spelers aangesloten, onder wie Evert Demesmaecker van FC Ekeren, Yono Jordaens en Enes Abdula van City Pirates, Ruben Royackers van Brasschaat en Tom Verlent van Gooreind. De andere aanwinsten houden we nog even stil, omdat ze nog eindrondeverplichtingen hebben”, zegt Adriaensen, die meent dat de club gewapend zal zijn voor derde provinciale. “Het jaar na een promotie is altijd moeilijk. David Hazebroek zal als nieuwe trainer een nieuwe dynamiek moeten zoeken. Heel wat spelers vertrekken, maar de helft van de ploeg is uiteindelijk wel gebleven. Jongens die met hun hart voor de club heb gekozen. Zij zullen komend seizoen de sterke ruggengraat van de ploeg vormen. We zijn ervan overtuigd dat we met de kern voor volgend jaar óók het jaar daarna in derde zullen spelen. We kijken nu al uit naar de dubbele derby tegen Kaart.”