Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Leuke binnenkomer”

TennisNationale interclub - Jeremy Bonnevalle TC Kromveld

TC Kromveld was het voorbije weekend zowaar dubbel aan het feest op de openingsdag van de nationale interclub. Zowel de mannen (4de afdeling) als de vrouwen (3de afdeling) trokken aan het langste eind.

De nationale mannenploeg van TC Kromveld had zondag de perfecte opwarmer met een bezoek aan TC Beckhand C, waar het een riante 2-7 zege boekte. Al beseft tweede man Jeremy Bonnevalle dat er de komende weken nog andere varkentjes te wassen vallen. “We waren weinig actief tijdens de wintermaanden en hadden er slechts enkele trainingen opzitten”, weet Bonnevalle. “Het was voor ons zondag dus een grote stap in het onbekende. Alleen Bart Mortelmans moest de duimen leggen voor een sterke Rick Schalkers, maar voor het overige liep het vrij vlot. In die mate zelfs dat we voor de dubbelspelen al een geruststellende 5-1 voorsprong hadden uitgebouwd. Dit is een leuke binnenkomer, al beseffen we best dat er de volgende weken andere katjes te geselen vallen.”

TC Kromveld speelde enkele jaren geleden nog in derde, maar een doel op zich is zo’n terugkeer niet. “We hebben een evenwichtige ploeg voor vierde afdeling, die bovendien al enkele seizoenen samenspeelt. We zien wel waar het schip strandt. In het verleden lag de ambitie weleens hoger, nu bekijken we het van match tot match.”

De mannen van Kromveld hadden zaterdag al het goede voorbeeld gekregen van de vrouwen, die in de derde een 4-2 zege behaalden tegen TC Panorama. Alleen Tine De Geest (B-15/2) verloor haar enkelspel in een spannende match tegen de evenwaardig geklasseerde Tess Demin.

In de hoogste afdeling bij de mannen liep TC Zevenbergen op een rake 9-0 nederlaag bij Tennis Club du Bercuit.