Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Kan nu ook in sprint mijn mannetje staan”

Wielrennen - Cedric Beullens U23

Cedric Beullens is weer helemaal bij de les. Eerst werd hij elfde in de ZLM-Roompot Tour en nu pakte hij de zesde plaats in de interclub in Affligem. Beullens meldt zich dit weekend dan ook voor het podium op het PK in Vremde en het BK tijdrijden in Anzegem. “Ik kan nu ook in de sprint mijn mannetje staan”, zegt Beullens zelfverzekerd.

Na een hoopvolle vierde plaats in de eerste rit van de Triptyque Ardennaise liep het voor Cedric Beullens na een nieuwe val alweer mis. Maar lang heeft de renner van FC-L&R-Vulsteke U23 niet gewacht om zijn rug te rechten. “De conditie is uitstekend”, meldt een tevreden Beullens. “De voorbije weken bleef ik eindelijk van tegenslag gespaard en dat vertaalt zich dan ook in mijn resultaten.”

In Affligem reed Beullens zelfs sterker dan die zesde plaats laat vermoeden. “Er zat inderdaad mogelijk meer in. Ik ging op het laatst nog met twee anderen in de aanval, maar op drie kilometer van de finish werden we gegrepen. Toch had ik nog wat over om mee te sprinten voor de zege. Ik geraakte evenwel ingesloten, zodat ik niet de spurt kon rijden die ik voor ogen had.”

Dankzij die prestatie leeft hij in het volste vertrouwen naar de komende opdrachten toe. “Eerst is er het provinciaal kampioenschap in Vremde. Dat is eerder een verplicht nummer op een weinig selectieve omloop, maar ik heb bewezen dat ik ook in een sprint mijn mannetje kan staan. Zeker nu de concurrentie wat minder is, wil ik er voluit mijn kans wagen”, aldus Beullens.

Belangrijker nog is het BK tijdrijden op 1 mei. “Dat moet voor mezelf een referentiepunt worden over hoe goed de conditie nu echt is. Het wordt een test voor wat nadien nog volgt.” Wat duidelijk maakt dat Beullens al met Parijs - Roubaix voor beloften in zijn hoofd zit.