Aangevallen wielrenner reageert geschokt na daad van zinloos geweld

Yoann Offredo reageert geschokt nadat hij maandag het slachtoffer geworden is van zinloos geweld. De Franse renner van Wanty-Groupe Gobert had maandag op Facebook al laten weten dat hij aangevallen was op training, dinsdag gaf zijn team meer uitleg in een persbericht. Offredo heeft een klacht neergelegd bij de politie.

“Ik was met twee collega’s in de Chevreuse-vallei aan het trainen toen een wagen rakelings naast ons voorbijraasde”, klinkt het in een reactie. “Plots remde de bestuurder met de bedoeling om ons te doen vallen. Ik wilde verhaal gaan halen bij de bestuurder, maar hij was klaar om met een snijmes uit de auto te stappen. In een reflex heb ik de deur geblokkeerd. Toen stapte de passagier uit de auto en pakte een honkbalknuppel uit de koffer. Daarmee sloeg hij me en erna gaf hij nog een kopstoot”, aldus Offredo.

“De politie is dan tussenbeide gekomen. Een dossier werd geopend en een klacht neergelegd. Ik heb last van pijn aan de neus, aan een rib en heb verschillende kneuzingen opgelopen. Ik moet nog langs het ziekenhuis gaan om de opgelopen schade te laten vaststellen. Ik ben vooral geschokt. Ik fiets nu al 15 jaar en zoiets heb ik nooit meegemaakt. Verbale agressie komt vaak voor, maar bij de meesten stopt het daar”, aldus Offredo, die in principe de competitie zoals voorzien kan hervatten in de Vierdaagse van Duinkerke (9-14 mei).

Meer sportnieuws