Ex-veldrijder Sven Vanthourenhout verbaast met toptijd op 10 Miles

Foto: Golazo

Ex-veldrijder Sven Vanthourenhout verbaast met toptijd op 10 Miles

Print

Sven Vanthourenhout hing ruim een jaar geleden, net als buddy Sven Nys, op 35-jarige leeftijd zijn veldritfiets aan de haak. Maar dat betekent niet dat de West-Vlaming sport volledig de rug toekeerde, integendeel. De gepensioneerde profsporter deed voor het tweede jaar op rij mee aan de Antwerp 10 Miles en finishte binnen de top-50 met een toptijd van 55 minuten en 55 seconden.

Sven Vanthourenhout stopte aan het eind van het veldritvoorjaar 2016 definitief met veldrijden. In tegenstelling tot ex-collega’s Bart Wellens en Niels Albert die na hun carrière duidelijk genieten van het bourgondische leven, besliste Vanthourenhout om ook na zijn loopbaan in vorm te blijven.

Ex-veldrijder Sven Vanthourenhout verbaast met toptijd op 10 Miles
Sven Vanthourenhout en Sven Nys Foto: BELGA

Exact een jaar geleden, toen Vanthourenhout nog maar net met profsport was gestopt, liep hij samen met zijn kameraad Sven Nys voor het eerst de Antwerp 10 Miles. Hij haalde toen een erg puike tijd van 1u01’55”. Een jaar later, en dus ook een jaartje ouder, bleek zijn conditie er allerminst op te zijn achteruitgegaan. Hoewel Vanthourenhout ditmaal niet het gezelschap had van Sven Nys liep Vanthourenhout de 16,09 km in een verbazingwekkende toptijd van 55 minuten en 55 seconden, ruim acht minuten na winnaar Yassine Rachik. Daarmee kwam hij als 50ste over de meet, nog net voor de eerste vrouw, Nina Lauwaert, die als 54ste finishte.