© kma

Kevin herdacht jaar na overlijden tijdens 10 Miles: “Hij was een gouden gast”

Atletiekclub Apso herdacht op haar jaarlijkse piste-meeting lid Kevin Allaerts, die vorig jaar stierf na de Antwerp 10 Miles. De meeting werd herdoopt in de Kevin Allaerts Memorial.

kma

Kevin Allaerts uit Grobbendonk was amper zestien toen hij vorig jaar stierf nadat hij de Antwerp 10 Miles had gelopen. Hij was via zijn trainer Matthia Verboven bij atletiekclub Apso in Zandhoven terechtgekomen en had er veel vrienden gemaakt. Kevin was heel geliefd bij de jeugd, aan wie hij al trainingen gaf.

“We zijn Kevin nog lang niet vergeten”, vertelt voorzitter Ludo Goossens. “Daarom hebben we toestemming gevraagd aan zijn ouders om onze jaarlijkse pistemeeting voortaan de Kevin Allaerts Memorial te mogen noemen. Dat die nu samenvalt met het weekend van de 10 Miles, is toeval. Vorig jaar viel de 10 Miles een week vroeger. Vandaag een jaar geleden zaten we samen op de uitvaart van Kevin.”

Zijn ouders moesten even nadenken over het voorstel, maar gingen akkoord. De vader van Kevin kwam zaterdag even kijken.

Apso heeft één grote pistemeeting per jaar, waar een 17-tal clubs uit KAVVV/Fedes naartoe komen. Sommige Apso-atleten droegen een klein zwart rouwlintje met de naam van Kevin aan hun nummer. Zoals Lotte Verbist (17) uit Pulle. Zij trainde samen met Kevin en ze gaven ook samen training aan kinderen. “Kevin had een heel levendige persoonlijkheid. We missen hem nog altijd enorm.”

Enkele atleten van Apso, zoals Ignace Loos en Laura Aerts, liepen zondag de 10 Miles, met het rugnummer dat Kevin vorig jaar droeg. De familie Borstlap nam deel aan de vijf kilometer.

Albert Hendrickx van Apso is tevreden dat Kevin Allaerts op deze manier herdacht wordt. “Je mocht alles aan hem vragen, niks was te veel. Kort na zijn overlijden heb ik zijn moeder met zijn zusje hier eventjes gezien. Ik had haar graag gezegd wat een topgast haar zoon was, niet alleen als atleet, maar ook als mens. Maar ineens waren ze weg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners