Voor 149 euro naar België vliegen en onbeperkt met de trein rijden: Dit is de Hi Belgium Pass

Foto: BELGA

Voor 149 euro naar België vliegen en onbeperkt met de trein rijden: Dit is de Hi Belgium Pass

Print

Buitenlandse toeristen kunnen voortaan met een ticket van 149 euro met het vliegtuig naar België reizen, er onbeperkt met de trein rijden en enkele attracties bezoeken. De initiatiefnemende luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines hoopt met het combiticket de toeristische instroom weer op niveau te brengen.

De “Hi Belgium Pass” is een unieke samenwerking tussen Brussels Airlines, Brussels Airport, NMBS en verschillende toeristische diensten in ons land. “Alle partners leverden een aanzienlijke bijdrage om de Pass zo voordelig te maken”, klonk het op een persconferentie. En ook: “Eendracht maakt macht.”

“België heeft na de aanslagen van 22 maart vorig jaar aan aantrekkingskracht verloren. Het gaat ondertussen al beter, maar we zijn nog niet waar we zouden moeten zijn. Er zijn fantastische PR-initiatieven geweest, maar we hadden echt een product nodig”, legt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines, uit. NMBS-baas Sophie Dutordoir wees erop dat de NMBS het toeristen erg gemakkelijk maakt, met een station vlak onder de luchthaven in Zaventem.

Ook Toerisme Vlaanderen is een enthousiaste partner, zegt senior adviseur Raf De Bruyn. “Ik ken geen gelijkaardige formule in de wereld. Dit is uniek voor de toeristische sector, die een belangrijke economische actor is. We zullen dit project ondersteunen in onze buitenlandse kantoren. We zullen alle toeristische aanbieders die we kennen, ermee kennis laten maken. En waarom zou dit project niet nog uitgebreid kunnen worden, bijvoorbeeld met De Lijn, de TEC en de MIVB? “

De “Hi Belgium Pass” is enkel geldig voor toeristische uitstapjes in een (verlengd) weekend, vertrekkend met Brussels Airlines vanuit 50 luchthavens in 18 verschillende Europese landen naar Brussels Airport. De formule is woensdag al in stilte online gelanceerd en volgens Brussels Airlines hebben al meteen een zeventigtal buitenlandse toeristen ingetekend. Het aanbod is nog volledig dit jaar geldig, maar verschillende partners hopen dat het nog langer kan duren.

MEEST RECENT