Borgerhouts café tijdelijk gesloten wegens drughandel

Foto: Google Street View

Borgerhouts café tijdelijk gesloten wegens drughandel

Print
Borgerhout -

Het Antwerps schepencollege bevestigde vandaag het besluit van de burgemeester om een café aan de Sergeyselsstraat in Borgerhout te sluiten wegens drughandel. Het café moet gedurende drie maanden dicht.

De politie ontving meerdere meldingen over drughandel in een café aan de Sergeyselsstraat in Borgerhout. Het moest vorig jaar al eens sluiten wegens drugoverlast.

Tijdens een observatie zag de politie dat een man het café binnenging en onmiddellijk weer buiten kwam. De politie controleerde deze man. Hij had een gebruiksdosis hasj (1,1 gram) verpakt in plasticfolie op zak. De man verklaarde dat hij sinds een half jaar geregeld drugs kocht bij een persoon in het café.

Daarna ging de politie over tot een controle van het café. Een aanwezige had 1 gram hasj en een joint bij zich. Hij was ook bij de politie gekend, onder andere voor drugfeiten.

Achter de toog vond de politie drie gebruiksdosissen hasj met een totaal gewicht van 2,9 gram. In de keuken lag een rol plasticfolie. Deze was identiek aan de verpakkingen van de drugs achter de toog en bij de drugkoper.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio