Politie Mechelen-Willebroek gaat op zoek naar meer kleur binnen politiekorps

Foto: Leo De Nijn

Politie Mechelen-Willebroek gaat op zoek naar meer kleur binnen politiekorps

Print
Mechelen -

Met een knipoog naar The Voice gaat de lokale politie van Mechelen-Willebroek op zoek naar nieuwe collega’s. ‘The Force’, vier politiemensen, willen vooral meer kleur brengen binnen het politiekorps. Bedoeling is om jongeren uit de regio warm te maken voor de job van politieman/vrouw.

Met deze campagne wacht de politiezone Mechelen niet op de beslissing van minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, die al lange tijd overweegt om in de toekomst de politiezones lokaal kandidaten te laten rekruteren, in plaats van de landelijke rekrutering van vandaag.

“Met deze nieuwe campagne willen we jongeren warm maken voor het beroep van politieman en ze op weg helpen richting politieschool. Daarna beslissen de jongeren zelf of ze in Mechelen-Willebroek of in andere zones aan de slag willen. Wij werven niet aan”, maakt de burgemeester duidelijk.

De boer op

Politie Mechelen-Willebroek gaat op zoek naar meer kleur binnen politiekorps
Commissaris Jinnih Beels. Foto: Leo De Nijn

Politiemedewerkers, inspecteur Sven, inspecteur Lina, hoofdinspecteur Leo Vanderlinden en commissaris Jinnih Beels, zijn de vier gezichten van de rekruteringscampagne. Binnenkort zijn hun gezichten overal te zien op affiches, banners, online filmpjes, enz.

Volgens de burgemeesters Bart Somers van Mechelen en Eddy Bevers van Willebroek zijn hun stad en gemeente een grote diversiteit aan nationaliteiten. De campagne focust zich op jongeren maar de beide burgemeesters steken het niet weg dat ze vooral een politiekorps willen met meer kleur.

“The Force van Mechelen-Willebroek” gaat dan ook de komende maanden zelf de boer op naar scholen, jeugdhuizen, sportclubs, jobbeurzen en allerlei evenementen waarop het bedoeling is met de jongeren zelf in gesprek te gaan om ze te overtuigen om bij de politie te komen werken. Aan de hand van virtual reality kunnen de jongeren dan ook hun observatievermogen al eens testen.

“Deze rekruteringscampagne richt zich daarom ook in hert bijzonder tot jongeren met ene migrantenachtergrond. Alleen samen met jongeren uit andere gemeenschappen kunnen we werken aan een politie voor iedereen”, zegt Bart Somers.

De beide burgemeesters vinden ook de samenwerking met het onderwijs zeer belangrijk. “Niet alleen kunnen scholen ondersteunen in het verspreiden van deze boodschap, ze bieden ook zelf belangrijke, drempelverlagende voorbereidingstrajecten aan.

www.theforcevanmechelen.be

www.theforcevanwillebroek.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio