Mode

Deze kleur slankt nog meer af dan zwart

Print
Deze kleur slankt nog meer af dan zwart

Foto: Instagram

Zwart werkt afslankend, maar er is een andere kleur die je optisch nog slanker doet lijken: rood. Dat verklapte Helen Venables van House of Color, een Brits bedrijf dat adviseert welke kleuren het best bij je passen, in modeblad Vogue.

Rood - hoe feller, hoe beter - is een van dé modekleuren voor de komende zomer, maar wist je dat je als lady in red veel meer bent dan gewoon hip? De kleur past volgens kenners bij iedereen en slankt af. “Als je een kleurenkaart bekijkt, ligt rood in het midden. Rood heeft een gelijkmatige verdeling dankzij het kleurenspectrum”, weet Helen Venables, managing director bij House of Color.

En dat heeft alleen maar voordelen. “Het is belangrijk dat je onder je kin de kleur draagt die het best bij je past. Het effect dat een tint creëert, kan enorm sterk zijn. Je oogt frisser, gezonder, jonger én slanker.” Het omgekeerde is ook waar. Draag je net onder de kin een kledingstuk dat qua kleur niet echt past bij de tint van je huid, dan zie je er net vermoeider uit.

NIET TE MISSEN