Maatschappelijk onderzoek voor man die bus doet crashen

Print

De bus belandde in een voortuin. Foto: rr

Meerhout -

De strafrechter in Turnhout besliste vrijdag Alex D.B. uit Meerhout te onderwerpen aan een maatschappelijk onderzoek. Na een ruzie deed hij op 15 juni een bus van De Lijn crashen.

De beklaagde zat die dag als passagier op lijn 299 van Geel naar Hasselt. Rond 18.30u ging het mis. Alex D.B. die aan de kerk van Gestel wilde uitstappen, werd woest omdat de chauffeur uit Zonhoven niet was gestopt. Volgens de chauffeur was hij de halte al gepasseerd toen D.B. op het belletje drukte.

De passagier ging de chauffeur vervolgens te lijf en diende hem meerdere slagen toe. Hij rukte ook aan het stuur van de bus. De autocar ramde enkele verkeersborden, reed over een gracht en belandde deels in een voortuin.

Van de andere passagiers raakte niemand gewond. De beklaagde beweerde zich niets te herinneren. “Ik had een black-out”, zei hij op 24 maart tegen de rechter.

De rechter besliste vrijdag eerst een maatschappelijk onderzoek te laten uitvoeren alvorens een straf uit te spreken. De zaak wordt in september verder behandeld.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio