Olivia Fund zamelt 17.500 euro in via jaarlijkse familietocht

Print
Herentals -

Het Olivia Fund verzamelde afgelopen jaar 17.500 euro via de Olivia Classic 2016. Dat geld gaat naar kankeronderzoek aan de Belgische universiteiten, maar niet meer naar prof. Stefaan Van Gool, sinds die aan de Leuvense universiteit werd weggestuurd.

Olivia Fund raakte ongewild betrokken bij de mediastorm rond kinderkankerspecialist Stefaan Van Gool. Rond de wetenschapper barstte een controverse los toen bleek dat hij het niet te nauw nam met de wetenschappelijke registratie van experimentele behandelingen, waarbij het eigen immuunsysteem wordt ingezet tegen een hersentumor. Het Olivia Fund steunde Van Gool, die als kinderhemato-oncoloog in het Universitair Ziekenhuis van Leuven werkte, gedurende lange jaren. “Maar toen de universiteit hem in stilte wegstuurde hebben wij direct onze financiële steun aan hem gestopt”, benadrukt Eddy Hendrickx.

Het Olivia Fund blijft wel onverminderd de research naar nieuwe kankertherapieën steunen: “Bij de Leuvense universiteit, maar we ondersteunen nu ook onderzoek aan de universiteit van Gent. We financieren ook niet alleen meer onderzoek naar welbepaalde hersentumoren voor kinderen, maar ook naar andere kankers.”

Fietsen onder begeleiding

De volgende Olivia Classic gaat door op zondag 25 juni 2017. “Onze jaarlijkse familietocht voor fietsers, wielertoeristen en wandelaars in Herentals start aan de Fermerijhoeve op de Poederleeseweg 206”, zegt Eddy Hendrickx.

De begeleide toer start om 8u30 en gaat over 90 kilometer, over een nieuw parcours. Vanaf 8 uur staat het onthaal klaar met koffie. De vrije start is er tussen 8 uur en 10 uur. “De beste Kempense veldrijders staan mee aan de start”, zo verzekeren de organisatoren.

Er is tevens een fietstocht van 50 km, die volledig is afgepijld, en ook eentje van 25 km. Tot slot kan je ook de wandel- en looptocht meedoen, 5 of 10 km.

In 2016 kwamen er 400 wielertoeristen opdagen, bij slecht weer. “Dit jaar hopen we op meer volk, we zorgen ervoor voor dat wielerfanaten bij ons op de Fermerijhoeve het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg kunnen zien op tv-schermen”, belooft Eddy Hendrickx. ”We stellen onze historische schuur ter beschikking.”

Inschrijven voor de Olivia Classic op 25 juni kan ter plaatse.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio