Nog meer guur weer met voorjaarsbuien op komst

Foto: BELGA

Nog meer guur weer met voorjaarsbuien op komst

Print

Met temperaturen die ’s nachts vlot onder het vriespunt zakken, is het behoorlijk koud voor de tijd van het jaar. En dat zal nog een tijdje zo blijven. Ook voor volgende week meldt het KMI nog voorjaarsbuien, smeltende sneeuw en onweer.

Zaterdag is het eerst nog zwaarbewolkt met regen. Vanaf het noordwesten wordt het droger. Later op de dag verwachten we enkele opklaringen, maar in de Ardennen blijft het meestal zwaarbewolkt en is er nog kans op enkele buien. Maxima van 7 tot 9 graden in de Ardennen, van 10 tot 12 graden elders in het land.

Met een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van de nabije Oceaan tot onze streken krijgen we zondag rustig en droog weer met afwisselend zon en wolken. De ochtend is fris met in het oosten plaatselijk lichte nachtvorst, maar in de namiddag halen we temperaturen van 10 tot 14 graden.

Nog meer guur weer met voorjaarsbuien op komst
Weerkaart donderdag Foto: KMI

Begin volgende week trekt de hoge druk zich verder terug op de Atlantische Oceaan. Depressies over Scandinavië en West-Rusland stuwen koude en onstabiele lucht naar ons land. Maandag valt daarbij in de loop van de avond regen.

Dinsdag, woensdag en donderdag verwachten we buien. Soms ook grillige voorjaarsbuien met stofhagel, smeltende sneeuw en onweer. In de Ardennen kan er soms sneeuw vallen. De temperaturen dalen opnieuw met overdag waarden tussen 6 en 10 graden. Als het ’s nachts uitklaart, is er opnieuw kans op nachtvorst.

MEEST RECENT