‘Witte Huis’ naast villa van de Pfaffs gesloopt: “Mozaïekvloer en poepchique keuken zijn helaas niet te redden”

Print
Brasschaat -

Enkele weken geleden kon u het al lezen en nu is het zover: in

de Guyotdreef in Brasschaat, naast de villa van de Pfaffs, wordt het poepchique monumentale ‘Witte Huis’ afgebroken.

De witte villa in de Guyotdreef in Brasschaat, die gelijkenissen vertoont met Het Witte Huis in Washington, stond al een tijdje leeg, maar vanbinnen was ze nog prima in orde. Een tweetal jaar geleden was het landhuis nog gerenoveerd. De moderne lift die erin geïnstalleerd was, werd geen enkele keer gebruikt. Ook de twintig ruimtes waar een schilder maandenlang zoet mee was en die allemaal volgens een bepaald concept werden ingericht, werden eigenlijk nooit gebruikt.

Een tweetal weken geleden begon de firma Snoeys uit Brecht met de sloop. Sindsdien stoppen er geregeld auto’s en fietsers om de vorderingen te bekijken. Zelfs Jean-Marie Pfaff kwam al kijken.

De zogenaamde ‘witte villa’, vlak naast het perceel van Pfaff, werd echter amper bewoond. Herman Matthyssen en zijn schoonzoon Wouter Aerts van de firma Snoeys beukten gisteren nog wat gevels tegen de vlakte. Ook het betonnen zwembad werd al grotendeels gesloopt. Snoeys mag zaken die nog recupereerbaar zijn recupereren. “Maar dat is beperkt gebleven, omdat alles zo goed vast zit dat het breekt als je het eruit wil halen. In de inkomhal ligt bijvoorbeeld nog een prachtige cirkelvormige mozaïekvloer. Maar je moet geen moeite doen om die uit te breken, want de steentjes springen toch allemaal stuk. Ook de chique keuken viel eigenlijk niet te recupereren.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio