Burgemeester is het beu: “Wie sleept eindelijk die beschimmelde auto weg?”

Burgemeester Ivo Wynants. Foto: Jan Auman

Burgemeester is het beu: “Wie sleept eindelijk die beschimmelde auto weg?”

Print
Wijnegem -

Dat de macht van een burgemeester beperkt is, ondervindt Ivo Wynants (N-VA) in Wijnegem. Sinds begin juli 2016 staat er een achtergelaten auto in zijn straat, pal voor zijn eigen woning nog wel. “Een louche zaak. De politie van Antwerpen legde er een wielklem op en er loopt een gerechtelijk onderzoek, maar na negen maanden wil ik die auto hier nu echt weg.” De sleutels? Die liggen op het bureau van de procureur des Konings.

De zilverkleurige Mercedes, type Kompressor, dook bij het begin van het vorige bouwverlof plots op in de Peter Benoitstraat, een rustige eenrichtingsstraat waar, op een occasionele en dolende Wijnegem Shopping Center-bezoeker na, alleen de bewoners zelf rijden.

“Navraag leerde me dat de eigenaars van de auto verwikkeld zitten in een ingewikkeld gerechtelijk onderzoek, maar meer kon men bij het parket niet zeggen, tenzij de wagen gauw zou worden opgehaald”, vertelt Ivo Wynants, die recht tegenover de mysterieuze Mercedes woont.

Intussen zijn we negen maanden verder en de Mercedes vormt nog steeds een ongewenste attractie in de Peter Benoitstraat. De burgemeester nam al herhaaldelijk contact op met de Antwerpse politie en het parket, maar hij wordt naar eigen zeggen aan het lijntje gehouden. Ook bemiddeling via zijn bevriende ambtscollega Bart De Wever in het stadhuis bracht geen soelaas. “Ik ben ten einde raad. Ik overweeg om de procureur des Konings een aanrekening te sturen met de retributie die wij ook aannemers en gewone Wijnegemnaren aanrekenen voor inname van de openbare weg. [...] Ik begrijp dat een onderzoek kan aanslepen, maar deze termijn is ongehoord.”

Inbraak

Navraag bij de lokale politiezone Minos, waartoe Wijnegem behoort, leert dat criminelen de auto gebruikt zouden hebben om in de omgeving een inbraak te plegen.

Burgemeester is het beu: “Wie sleept eindelijk die beschimmelde auto weg?”
De binnenkleding van de Mercedes is volledig beschimmeld. Foto: JAA
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio