© Photo News

Spelersbus Dortmund werd opgeblazen door man die uit was op geldgewin

De Duitse politie heeft een Duits-Russische verdachte opgepakt in verband met de aanslag van vorige week op de spelersbus van de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund, zo heeft het federaal parket vrijdag berichten in de media bevestigd. Wellicht gaat het niet om een man die handelde uit ideologische motieven maar iemand die op geldgewin uit was.

Bij een politieoperatie nabij de stad Tübingen in de zuidwestelijke deelstaat Baden-Württemberg is vrijdagmorgen vroeg een 28-jarige man opgepakt.

De verdachte had gehoopt de prijs van de aandelen in de voetbalclub te laten zakken. Volgens het onderzoek had hij vanuit het hotel van de club, waar hij sinds 9 april verbleef, op de dag van de aanslag online voor 78.000 euro een pakket van 15.000 aandelenopties in het op de beurs genoteerde Borussia Dortmund gekocht, zo meldde de boulevardkrant Bild. Indien de koers gevoelig zou zijn gedaald, zou hij een miljoenenwinst met zijn tot 17 juni lopende aandelenopties hebben kunnen maken.

De man wordt poging tot moord, veroorzaken van een springstofexplosie en gevaarlijke slagen en verwondingen ten laste gelegd, aldus de mededeling van het federaal parket.

Volgens Bild was hij al sinds 13 april gezocht.

Medewerkers van de betrokken bank hadden de politie getipt over verdachte handelingen van de man.

Toen de spelersbus het hotel verliet om de spelers naar de match tegen AC Monaco in het kader van de Champions League te brengen, deden zich drie ontploffingen voor. Er vielen twee gewonden, onder wie Dortmund-verdediger Marc Bartra. De match werd een dag uitgesteld.

Het federaal parket wil om 12.30 uur een stand van zaken in het onderzoek geven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio