Oud-verleider ‘Temptation Island’ moet opnieuw de cel in

Print

R.E.B. (29) uit Zemst zit opnieuw in de cel. De vroegere verleider van Temptation Island werd aangehouden op verdenking van diefstal uit de kassa van zijn werkgever.

De laatste weken dook de naam van R.E.B. geregeld nog eens op. Nadat een van de verleiders uit het recentste seizoen van Temptation Island van slagen en verwondingen en diefstal beschuldigd werd haalden verschillende websites het strafblad van andere illustere deelnemers van het Vier-programma nog eens boven.

Onder hen ook R.E.B., verleider in 2009. De ex-profvoetballer van KVC Westerlo werd sinds zijn deelname aan het populaire televisieprogramma al zeker twee keer veroordeeld. Eerst tot 240 uren werkstraf voor feiten van afpersing en internetfraude. En in 2013 kreeg hij nog eens achttien maanden cel voor zijn betrokkenheid bij diefstallen in Vilvoorde.

Onderzoek loopt nog

Sindsdien was het stil rond de man die het ooit ook als zanger probeerde te maken. Althans tot vrijdag, toen werd hij opgepakt door de politie. Zaterdag besliste de onderzoeksrechter in Antwerpen dat de 29-jarige R.E.B. opnieuw de gevangenis in moet.

Blijkbaar kon de verleider de verleiding van het snelle geld niet weerstaan. “Hij wordt verdacht van huisdiefstal (diefstal van zijn werkgever, red.)”, bevestigt het parket van Antwerpen.

Concreet verdenken politie en justitie de Zemstenaar ervan gestolen te hebben uit de kassa van zijn werkgever, kledingwinkel Jack & Jones op de Meir in Antwerpen. Volgens onze informatie zou er voorlopig nog geen sprake zijn van grote bedragen die de vroegere verleider kon stelen. “Over hoeveel geld het gaat kan nog niet bevestigd worden”, zegt parketwoordvoerder Ken Witpas. “Eerdere tekorten in de kassa’s worden onderzocht.”

Ontkent

Gisteren moest R.E.B. een eerste keer voor de raadkamer verschijnen, hij hoorde zijn aanhouding met een maan verlengd worden.

“Mijn cliënt ontkent de feiten nochtans in alle toonaarden”, reageerde meester Xavier Potvin die optreedt voor R.E.B..

MEEST RECENT