9 tips voor een muzikaal weekend in de Kempen

Print
Geen zin om je vrijdag- of zaterdagavond horizontaal geparkeerd voor de buis door te brengen? Zin in een portie percussie, sax, vocalen of zelfs mondharmonica? Mogelijk kunnen we uw appetijt met volgende tips stillen.

1. Percussive

Wat: ‘iDrum!’ is het nieuwe slagwerkspektakel van drumbatterij Percussive. Drie podiumbeesten met Kempense roots bundelen hun passie voor ritmisch theater en technologische snufjes. Ze combineren slagwerk, humor en theater.

Praktisch: vrijdag 21 april om 20u in de theaterzaal Het Vierde Oor, Boerenkrijglaan 51E in Olen

Prijs: 15 euro

 

2. Svang

Wat: Al meer dan 100 jaar is de mondharmonica een belangrijk instrument voor Finse volksmuzikanten. Met een fikse dosis energie brengt Sväng Finse traditionele nummers, maar putten ze evengoed uit de Balkan, de Apalachen, de Oost-Europese landen en de Zweedse folk.

Praktisch: vrijdag 21 april om 20u in CC Zwanenberg in de Bergstraat in Heist-op-den-Berg

Prijs: 16,50 euro

 

3. Hairspray

Wat: De jongens en meisjes van de lagere en middelbare school van de Europese School in Mol voeren je mee naar het Amerikaanse Baltimore anno 1962. Daar droomt het tienermeisje Tracy Turnblad ervan om mee te doen met een dansshow op de lokale televisie.

Praktisch: vrijdag 21 en zaterdag 22 april telkens om 19u in de Europese School, Europawijk 100 in Mol.

Prijs: 10 euro

 

4. Dido & Aeneas

Wat: ‘Dido and Aeneas’ van de Britse componist Henry Purcell vertelt het tragische liefdesverhaal van Dido, koningin van Carthago en de Trojaanse prins Aeneas. Alle partijen, zowel solo als koor, worden door de leerlingen van de klas Vocaal Ensemble en Koor van de Geelse muizekacademie voor hun rekening genomen.

Praktisch: zaterdag 22 (20u) en zondag 23 april (15u) in de concertzaal van de muziekacademie, Stationsstraat 29 in Geel.

Prijs: gratis mits reservatie info@amwdgeel.be

 

5. Little Steve & The Big Heat

Wat:  Deze uitstekende Nederlandse rhythm-and-bluesformatie bestaat amper 3 jaar, maar is nu al een graag geziene gast in bluesmiddens in de Benelux, Duitsland en Engeland. Little Steve & The Big Beat mixt moeiteloos blues en soul tot een heel attractieve eigen sound.

Praktisch: zaterdag 22 april om 20.15u in zaal Ootello, Ezaart 162 in Mol

Prijs: 15 euro

 

6. Musica Con Brio

Wat: Fanfare ‘Het Werk Der Toekomst’ uit Beerse bestaat 148 jaar en is in de laatste rechte aanloop naar een uitzonderlijke viering van 150 jaar fanfare in Beerse in 2019. Een mooi samengesteld concert met fanfaremuziek van eigen bodem onder leiding van Arne Adriaenssens. 

Praktisch: zaterdag 22 april om 20u in GC ’t Heilaar, Heilaarstraat 35 in Beerse.

Prijs: 8 euro

 

7. Carmina Burana

Wat: Carmina Burana of ‘de lofzang op het leven’ wordt uitgevoerd in grote concertzalen en stadions en zelfs gebruikt in reclame en films. Carl Orffs meesterwerk heeft dan ook velen geïnspireerd. Het Euregio Jeugdorkest brengt het samen met het Brabant Koor en het Souvenir Jeugdkoor uit Nederland onder leiding van Hans Casteleyn.

Praktisch: zaterdag 22 april om 19.30u in de kapelzaal van het Klein Seminarie op de Vrijheid in Hoogstraten
Prijs: 25 euro

 

8. Saxes on Fire

Wat: Met het spetterende titel ‘Sax(es) on Fire’ zet Koninklijke Fanfare Sint-Nicolaüskring dit jaar de saxofoon in de spotlights. De SNK-saxen verbazen u ongetwijfeld met hun vurige en sprankelende klanken, met als uitschieter het bijzondere talent van gastsolist Gan Van Wouwe.

Praktisch: zaterdag 22 april om 20u in GC De Wouwer, Kloosterstraat 4 in Ravels

Prijs: 7 euro

 

9. Kato

Wat: Kato toont haar ware kant met een akoestische set boordevol nieuwe nummers. Eigen creaties, waarin ze zichzelf verwerkt en blootgeeft. Samen met haar gitarist brengt ze pop muziek met een alternatief kantje. Na enkele jaren op een podium te staan, heeft ze zichzelf weer gevonden. Ze brengt deze nummers in een try-out.

Praktisch: zaterdag 22 april om 21u in café Keizershof, Hoveniersstraat 1 in Turnhout.

Prijs: gratis

DOEN!