Schoolkinderen laatste bezoekers aan ‘Ouwen Dok’

Foto: LDN

Schoolkinderen laatste bezoekers aan ‘Ouwen Dok’

Print
Mechelen -

De laatste bezoekers aan ‘den Ouwen Dok’ zijn 270 schoolkinderen uit Mechelen geweest. Die kregen een bezoek op kindermaat. Nu gaan de deuren voor het publiek definitief dicht.

“Het oude zwemdok blijft bij heel wat Mechelaars nostalgische herinneringen oproepen. Vorig jaar hebben we hier meer dan 2.000 kijklustigen rondgeleid”, zegt onderwijsschepen Marc Hendrickx (N-VA).

De voorbije twee dagen kregen de kinderen uit elf Mechelse scholen de kans om voor de laatste keer een bezoek te brengen aan het oude zwembad. De meeste van hen waren zelfs niet geboren toen ‘den Ouwen Dok’ in 2001 voor het publiek werd gesloten.

Kennismaking

“Waar het bij de vorige rondleidingen vooral ging om het ophalen van herinneringen, is het voor de kinderen een eerste kennismaking met dit monumentale gebouw. Op deze manier brengen we de leerlingen op een leuke en educatieve manier een stukje Mechelse geschiedenis bij, vooraleer we het gebied omvormen tot een bruisend stadsdeel”, zegt schepen van Monumentenzorg Greet Geypen (Open Vld).

En het enthousiasme van de kinderen werkt aanstekelijk bij de gidsen. Zo zie je de verwondering op hun gezichten als ze de badkamers zien en te horen krijgen dat in een niet zo ver verleden veel mensen geen badkamer hadden. Een plezante schooluitstap is het voor iedereen wel geworden.

Met de boot

De 57 leerlingen van Go Shil! Louizastraat kwamen zelfs met de boot naar het Keerdok gevaren. Aan het roer stond schooldirecteur Willem Mestdagh. “Boeiend om ook onze kinderen wat bij te brengen over de oude geschiedenis van onze stad”, vindt de directeur.

Marc Debatty, architect van de dienst monumentenzorg van de stad Mechelen, leidt de kinderen rond. Hij vertelt ze over de 103-jarige geschiedenis, de lopende restauratie en de toekomstplannen van dit bijzonder gebouw.

Ook de kids zelf waren na afloop zeer enthousiast.

Schoolkinderen laatste bezoekers aan ‘Ouwen Dok’
Foto: LDN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio