Stickers op Mechelse stadsvoertuigen promoten Klimaatneutraal

Foto: LDN

Stickers op Mechelse stadsvoertuigen promoten Klimaatneutraal

Print
Mechelen -

Mechelen bestickert al haar duurzame dienstvoertuigen met de bedoeling de campagne Mechelen Klimaatneutraal zichtbaarder te maken en te vergroten.

Mechelen Klimaatneutraal is vooral zichtbaar via ‘Paraat voor het klimaat’, de buurtsubsidies voor klimaatprojecten en de samenaankopen.

“Een omschakeling maken naar een klimaatneutrale toekomst lukt niet door alleen op een paar facetten te focussen. Met het aanbrengen van aangepaste stickers met de campagnebeelden en aangepaste boodschap op onze dienstfietsen en dienstwagens gaan we de campagne een boost geven”, zegt schepen Marina De Bie (Groen).

Concreet krijgen alle 99 stadsfietsen en scootmobielen van stad en Sociaal Huis een fietsplaatje onder het zadel met daarop de boodschap ‘Doe zoals ik, neem de fiets’. Wie een elektrische fiets aankoopt via de groepsaankoop krijgt er ook zo’n plaatje bij.

De 70 duurzame voertuigen krijgen een grote belettering (foto) op de zij- en/of achterkant op basis van het campagnebeeld van de deelcampagne ‘Investeer in een duurzaam vervoermiddel’. De elektrische wagens krijgen de slagzin ‘Doe zoals ik, rijd fijn stof en CO2-vrij’, voor de CNG (Compressed Natural Gas).

Meer info: www.mechelenklimaatneutraal.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio