Buitenspeeldag: dit zijn de leukste plekjes voor je kinderen om te ravotten

De Buitenspeeldag vorig jaar. Foto: idh

Buitenspeeldag: dit zijn de leukste plekjes voor je kinderen om te ravotten

Print
Bornem / Merksem / Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Berendrecht / Lillo / Zandvliet / Kalmthout / Antwerpen -

Deze namiddag gaan alle kinderzenders tussen 13.00 uur en 17.00 uur op zwart. Dat gebeurt niet zomaar, want voor de tiende keer wordt de Buitenspeeldag gehouden.

De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vlaamse Overheid in samenwerking met de Vlaamse kinderzenders Nickelodeon, Nick Jr, Studio 100 TV, Ketnet, VTMKZOOM en KADET. In talloze gemeenten worden pleinen, bossen en velden opengesteld voor een jong, levendig publiek. Hieronder vind je alvast enkele van de leukste adresjes. De volledige lijst van de provincie Antwerpen vind je terug op de officiëlewebsitevan de Buitenspeeldag.

Kasteel d’Ursel (Bornem)

In het Bornemse kasteel d’Ursel kunnen kinderen spelen in de tuinen én kajakken. Opgelet: deze activiteit kost 15 euro per kajak, en is dus niet gratis. Tickets en info op de website van het kasteel. Adres: Wolfgang d’Urselstraat 9.

Urban Sports & zonnig terras (Merksem)

In Merksem gaat de Buitenspeeldag vanaf dit jaar op een ander adres door. Het Runcvoortpark in de Terlindenhofstraat is de nieuwe locatie. Er is een Kleuterland voor de allerkleinsten, een stormbaan en Base Jump, maar ook een frerunning parcours, workshops breakdance en voor de (groot)ouders een zonnig terras om iets te eten en te drinken.

Groots speelparadijs met springkastelen (Berendrecht)

Op het speelterrein in de Vossestaartstraat wordt een groots speelparadijs opgezet, onder meer met reusachtige springkastelen waarop kinderen zich volop kunnen uitleven. Animatoren houden een oogje in het zeil om te verzekeren dat alles veilig verloopt voor iedereen. De Buitenspeeldag loopt hier tussen 14.00 uur en 16.30 uur.

Nieuwe speeltuin Sportpark Heikant & Suske en Wiske-Museum (Kalmthout)

In de gemeente Kalmthout wordt de Buitenspeeldag gekoppeld aan de feestelijke opening van een nieuwe speeltuin, inclusief groot piratenschip, een dubbele kabelbaan en unieke waterspeeltoestellen. Er kan ook worden gespeeld op het gras bij het Suske en Wiske-Museum in de Beauvoislaan. Adres: Heikantstraat 60.

Buitenpret of Linkeroever (Antwerpen)

De Boeienweide op Linkeroever wordt voor Buitenspeeldag omgetoverd tot een waar kinder- en sportparadijs. Naast sprignkastelen zijn er ook mogelijkheden om aan zumba, voetbal en korfbal te doen. De Buitenspeeldag loopt hier tussen 14.00 uur en 17.00 uur.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio