De Warmste Week strijkt neer in provinciaal domein van Puyenbroeck

Foto: Kioni Papadopoulos

De Warmste Week strijkt neer in provinciaal domein van Puyenbroeck

Print

Na vier jaar miljoenen euro’s te hebben ingezameld voor goede doelen op domein De Schorre in Boom, heeft radiozender Studio Brussel beslist dat Music For Life dit jaar op een andere locatie zal plaatsvinden. De presentatoren zullen naar domein Puyenbroeck in het Oost-Vlaamse Wachtebeke trekken.

Studio Brussel pakte in 2006 voor de eerste keer uit met Music For Life. De jongerenzender zocht daarvoor inspiratie bij Serious Request, de actie die in Nederland al erg veel succes kende, en zette in december 2006 een Glazen Huis neer aan het station van Leuven.

Presentatoren van dienst waren Peter Van de Veire, Tomas De Soete en Christophe Lambrecht. Die laatste hield er de bijnaam dj Lambi Bambi aan over. Zij riepen luisteraars, verenigingen en bedrijven op om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de landmijnen. Daarvoor werd samengewerkt met het Rode Kruis.

In de daaropvolgende jaren veranderden niet alleen de presentatoren, maar ook geregeld de locatie en het concept. De grootste verandering kwam er in 2012, toen het Glazen Huis achterwege werd gelaten. Een jaar later werd toch teruggegrepen naar het oude principe en werd de Warmste Week in het leven geroepen. Op domein De Schorre in Boom werd een groot Music For Life-dorp gebouwd, waar plaats was voor optredens en live-acties, en waar geld ingezameld werd voor meerdere goede doelen. De actie bleef aan populariteit winnen en kende in 2016 nog een recordopbrengst van 7,8 miljoen euro.

Radiozender Studio Brussel hoopt dat dit jaar dus op domein Puyenbroeck in Wachtebeke te evenaren of zelfs te overtreffen.

MEEST RECENT