© BELGA

Antwerpenaar krijgt 70 uur werkstraf voor geweld tegen Limburgse politie

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 42-jarige man uit Antwerpen wegens geweld tegen de politie veroordeeld tot 70 uur werkstraf en een geldboete van 600 euro, waarvan de helft met uitstel. Het geweld was gericht tegen twee agenten van de politie Limburg Regio Hoofdstad. Als de werkstraf niet binnen de twaalf maanden uitgevoerd is, riskeert de man zes maanden cel.

Op 27 januari 2015 werd de politie in Hasselt opgeroepen, omdat de man door het lint ging bij zijn vriendin thuis. “De man had al twee matrassen uit het venster gegooid. De agenten konden nog net een zetel ontwijken”, aldus de openbare aanklager. Vervolgens richtte hij zijn agressie tegen de politiemensen. Met gebalde vuisten haalde hij uit naar een agent. Met zijn gewicht wist hij de agent tegen de muur te drukken, terwijl hij bleef slaan. De tweede agent liep kwetsuren op toen men de agressieveling wilde boeien.

De man was op de dag van de feiten onder invloed van alcohol en medicatie. De man was van oordeel dat de politie hem te hard aanpakte. Omdat de man over een gunstig strafrechtelijk verleden beschikte, kwam hij nog in aanmerking voor een werkstraf. Aan een agent moet hij 500 euro provisionele schadevergoeding betalen. Er zal deskundig onderzoek volgen om de letsels exact te begroten.

Nu in het nieuws