© BELGAIMAGE

"Streetfoodkrampjes in Bangkok mogen openblijven, als ze hygiënisch zijn"

Alle voedselstalletjes moeten voor het einde van het jaar uit het straatbeeld van Bangkok verdwijnen, zo werd begin deze week gemeld door lokale media. Maar de Thaise Dienst voor toerisme heeft ontkent dat de populaire kraampjes worden gesloten: “We gaan de streetfood-standjes enkel checken op hygiëne”, zegt Wanlop Suwandee, hoofdadviseur van de gouverneur van Bangkok. “Wie daarvoor slaagt, mag gewoon openblijven.”

adm, tib

“Voor de eigen veiligheid van toerisme in onze stad, gaan we elk voedselstandje checken op hygiëne”, zegt Suwandee. “En mocht dat niet het geval zijn, bieden we ze gratis een voedselhygiënetraining aan. Op die manier zijn we er zeker van dat ze goed voedsel aanbieden.” Een andere factor die meespeelt bij de check-up, is het drukke verkeer in de stad. “Op sommige plekken houdt streetfood het verkeer op. Voor hen gaan we speciale openingsuren implementeren, zodat zowel het verkeer als de streetfood-standjes zelf geen hinder van elkaar ondervinden.”

Maandag klonk het verhaal nog anders in de krant The Nation: "De straatverkopers hebben de voetpaden te lang ingenomen, en we voorzien al ruimte voor hen om hun voedsel en andere producten legaal te verkopen. Elke straatverkoper zal moeten verhuizen”, klonk het toen.

In maart riep CNN Bangkok nog voor het tweede jaar op rij uit tot dé bestemming voor liefhebbers van street food.

NIET TE MISSEN