Bijzonder ecologische Groenfixer helpt u bij tuinonderhoud

In tegenstelling tot andere tuinmannen verplaatst de Groenfixer zich enkel met een bakfiets. Foto: Stijn Van de Sande

Bijzonder ecologische Groenfixer helpt u bij tuinonderhoud

Print
Mechelen -

Wie hulp nodig heeft wat betreft tuinonderhoud en -aanleg kan voortaan terecht bij de Groenfixer Sanne Jacobs (30). Hij verplaatst zich hiervoor uitsluitend met een bakfiets. Bij zijn eenmansbedrijfje staat namelijk alles in het teken van duurzaamheid en ecologie.

“Ik wilde al langer iets doen naast mijn werk als leerkracht”, steekt Jacobs van wal. “En dan het liefst iets wat met de tuin te maken had. Maar omdat ik zelf ook in het centrum van Mechelen woon, was een tweede wagen aanschaffen geen optie, ik heb er gewoon de plaats niet voor. Mijn inspiratie haalde ik bij de fietskoeriers.”

Als de Groenfixer richt Jacobs zich vooral op het centrum van Mechelen. “Het zou niet eenvoudig zijn om met bijvoorbeeld een bestelwagen door het centrum te manoeuvreren”, klinkt het. “Deze elektrische bakfiets is daar veel geschikter voor. Ik wil met dit initiatief ook tonen dat je je tuin kan onderhouden op een volledig ecologische manier. Zo zijn al mijn machines, van grasmaaier tot heggenschaar, op accu.”

Wie Groenfixer Sanne ook eens in zijn tuin aan het werk wil zetten kan alle informatie vinden op www.groenfixer.be of op zijn Facebook- of Instagramaccount.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio