Niets dan lof over nieuw tafeltennislokaal van Geelse TTC

Print
Niets dan lof over nieuw tafeltennislokaal van Geelse TTC

Niets dan lof over nieuw tafeltennislokaal van Geelse TTC Foto: Marc Leysen

Geel - Een eerste seizoen in het gloednieuwe tafeltennislokaal werd afgesloten. De vele bezoekende ploegen feliciteerden de initiatiefnemers met de bouw van één van de beste tafeltennislokalen in België. Niet te verwonderen dat resultaten niet uitbleven bij de Geelse tafeltennisclub : een sterke groei aan speelsters en spelers en resultaten op alle niveaus.

Zandvoorde B – Geelse TTC A: 6 – 10

Een verre reis naar de kust en een tegenstander die speelde voor het behoud in de landelijke reeks : dat waren twee belangrijke bekommernissen  die in de hoofden van de Geelse tafeltennissers speelden. De start verliep voor Geelse toch zoals verhoopt werd : twee winstmatchen voor Danny Gesquière en Kristof Leysens en één voor ofwel Kristof Van Reusel of Hans Nys, de vervanger van Alfredo Garcia. Het was ditmaal Kristof die voor het vijfde winstpunt zorgde. Stand bij de rust 3 – 5. Na de pauze kwamen de thuisspelers terug tot 5 – 5. Geen nood echter voor de Gelenaars. De stoute schoenen werden aangetrokken. Voor Hans Nys was dit ook letterlijk te nemen : zonder “sloefen” tafeltennissen maar noodgedwongen op “zijn schoenen”. Resultaat : de vier Geelse tafeltennissers speelden recht naar 5-9 en de zege was binnen. De tweede plaats is de beloning. Hierdoor mag Geelse TTC A de eindronde betwisten. Winnen betekent een kans op promotie naar 2de nationaal. Duimen maar.

Rupel A – Geelse TTC B: 6 – 10

De 2de herenploeg van Geelse TTC wilde absoluut het seizoen afsluiten met een overwinning. De zo nodige concentratie was dan ook van bij de aanvang aanwezig. Ivan Camps en Nico D’Aes wonnen hun eerste partij en zorgden voor een 0 – 2 voorsprong. Die twee punten kloof kon behouden blijven tot aan de rust dank zij twee zeges van Theo Van de Ven en een tweede zege van Nico D’Aes. Na de rust werden Theo Van de Ven en Nico D’Aes de “mannen van de match”. Zij wonnen immers ook hun derde en vierde match. Dit deed ook Ivan Camps en een ruime zege van 5 – 11 was het eindresultaat. Hans Hooyberghs vervolledigde Geelse TTC B en weerde zich op zijn best. Een zege zat er echter niet in. Deze winst betekent een mooie derde plaats in het eindklassement van 1ste provinciaal.

Belangrijke activiteiten in het lokaal van tafeltennisclub Geelse TTC, Bel 19/1 :

Woensdag 19 april 2017: jeugdclubkampioenschap van 16 tot 19u

Vrijdag 21 april 2017: open clubkampioenschap vanaf 19.30u

Geelse TTC C – Turnhout B: 10 – 6

Slechts één keer werd verloren in de terugronde. Ook de laatste partij werd winnend afgesloten. Stefan Horemans en Rik Vanreusel zorgden voor drie winstpunten; Jacky Kreijkamp en Robbe Struyfs beiden voor twee.

Geelse TTC D – Rupel B: 4 – 12

Tegen het tweede geklasseerde Rupel wonnen de vier tafeltennissers van Geelse TTC D elk één partij, met name Bellens Staf, Walter Van Geel, Sam Geuens en Bram Sterckx.

Geelse TTC E – Rijkevorsel A: 4 – 12

Thomas Derboven won twee keer; Johan Pals en Jos Pauwels één maal. Victor Turlinckx bleef zonder zege.

Salamander H – Geelse TTC F: 6 – 10

Jeroen Lemmens werd man van de match met vier op vier, op de voet gevolgd door Jorne Geukens met drie zeges. Valerie Philipsen won twee keer en Daan  - jeugdspeler ! - één maal.

Walem A – Geelse TTC G: 9 – 7

Ondanks fel verweer toch een nederlaag voor de G-ploeg. Zowel Ivan Dams als Lennert Taels en Jochem Struyfs wonnen twee keer. Danny Vandenbergh was één maal de beste.

Retie D – Geelse TTC H:  13 – 3

Johan Pauwels zorgde twee maal voor winst. Gilbert Anthone won één keer. Jan Bergmans en Edmond Verstraeten bleven zonder zege.

Zoersel G – Geelse TTC I: 8 – 8

Lisa Bellens verraste in de meest aangename zin en werd ‘vrouw’ van de match met vier op vier. Willy Govaerts won drie keer en ook Walter Van Trappen zorgde voor één winstpunt. Peter Verachtert deed zijn uiterste best, genoot van het toffe tafeltennisspel, won twee keer een set, maar matchwinst zat er niet in.

Geelse TTC J – Turnhout I: 12 – 4

De kampioenen wonnen ook overtuigend tegen Turnhout. Twee mannen werden man van de match met vier zeges op vier. Bravo Pieter Boven en Arno Swerts. Jef Gilis en Ria Daelman wonnen elk twee keer.

(verslag van Tony Leysens

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio