© AFP

Dortmund-spelers eren Bartra, topman wilde club terugtrekken uit Champions League

Na de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund heeft de topman van de Duitse club getwijfeld of het team nog wel zou aantreden in de Champions League. Dat geeft Hans-Joachim Watzke toe in een interview met Der Spiegel. Ondertussen mocht speler Marc Bartra, die geraakt werd door glasscherven, het ziekenhuis verlaten.

“Ik heb even getwijfeld of het niet beter zou zijn dat we ons helemaal uit de competitie zouden terugtrekken. Maar dan besefte ik dat dit een overwinning zou zijn voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor de aanslag”, zegt Waztke, die uitvoerend directeur is bij BvB.

De wedstrijd tussen Dortmund en Monaco werd uiteindelijk met een dag uitgesteld naar woensdag, minder dan 24u na de bomaanval waarbij twee gewonden vielen, onder wie speler Marc Bartra. De Duitsers, zichtbaar aangeslagen, verloren de partij met 2-3 en staan daardoor in Monaco voor een loodzware opdracht om alsnog de halve finales van de Champions League te halen.

Geen forfait

Volgens Watzke kregen de spelers voor de wedstrijd de keuze of ze al dan niet wilden voetballen. “Ik zei: als iemand zich niet klaar voelt om te spelen, mag hij dat zeggen aan de trainer. We zouden er alle begrip voor hebben en alle mogelijke steun bieden.”

Uiteindelijk gaf geen enkele speler forfait, al was er in de spelersgroep wel onbegrip dat er zo snel na de aanslag moest worden gevoetbald.

Bartra naar huis

Vier dagen na de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund heeft de Spaanse verdediger Marc Bartra het ziekenhuis mogen verlaten. Dat bevestigde de Duitse club zaterdag op Twitter. Dortmund won zaterdagnamiddag met 3-1 van Eintracht Frankfurt (lees verslag en bekijk goals). Na afloop eerden de spelers van Dortmund hun gewonde collega.

Dinsdagavond vonden er drie explosies plaats, die de spelersbus van Dortmund troffen. Speler Marc Bartra raakte daarbij ernstig gewond aan hand en arm en moest geopereerd worden. De verdediger zal zo’n vier weken buiten strijd zijn.

Lees ook: “Wedstrijd Dortmund had langer uitgesteld moeten worden, voetballers zijn ook maar mensen”

© AFP

© AP

© AFP

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio