© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zes nutskasten verfraaien het straatbeeld

De gemeente Essen heeft zes nutskasten een nieuwe frisse look gegeven. Ze verfraaien nu het straatbeeld. De grijze kasten oogde saai en vuil en konden een opfrisbeurt gebruiken.

Margo Tilborghs

“De gemeente kreeg regelmatig de vraag om de nutskasten wat op te frissen”, zegt Helmut Jaspers (sp.a), schepen van jeugd. “Sommige exemplaren konden inderdaad een opknapbeurt gebruiken. Ze waren vuil en nog moeilijk proper te krijgen. Naar het voorbeeld van de creatieve opknapbeurten van nutskasten in Antwerpen, waar je de gepimpte kasten her en der in het straatbeeld terug kan vinden, wilden we met de gemeentelijke jeugddienst ook hiermee aan de slag gaan."

Het project kreeg de naam Voltart. Jongeren tussen 14 en 24 jaar konden, met goedkeuring van de nutsmaatschappijen, tijdens een workshop onder leiding van Piazza dell’Arte aan de slag gaan. Op het einde van de workshop werden de ontwerpen door een professionele firma verder afgewerkt en op een houten platen bestickerd en over de nutskast geplaatst.

Het verfraaien van de nutskasten gebeurde op een zestal goed zichtbare plaatsen, waarvan er twee op de hoek vn de Sint-Jansstraat en de Kalmthoutsesteenweg staan, twee op de Moerkantsebaan ter hoogte van de Verbindingsstraat, één aan kleuter- en basisschool Heikant en één op de hoek van de Antoniusstraat en de Kerkstraat.

“Nu zijn de saaie maar noodzakelijke objecten aangenaam om naar te kijken en dringt kunst en cultuur toch net iets meer door tot bij alle inwoners. Mogelijk krijgt dit project in de toekomst nog navolging", zegt Jaspers nog.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio