© Photo News

Bommen tegen bus van Borussia Dortmund waren erg professioneel

De springtuigen tegen de spelersbus van de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund waren volgens de regionale minister van Binnenlandse Zaken Ralf Jäger (SPD) erg professioneel gemaakt. “De explosieve kracht was enorm”, zei Jäger donderdag in een zitting van de commissie Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen. Het kan niet uitgesloten worden dat de daders voetbalsupporters waren die tot geweld bereid zijn.

gjs

De daders zijn niet gevat en hebben nieuwe aanslagen aangekondigd, aldus de minister. “Dat nemen we erg serieus”. Er wordt ook naar vingerafdrukken gezocht op de restanten van de springtuigen. Volgens de binnenlandse veiligheidsdienst kan uit de drie identieke brieven, waarin de aanslag wordt opgeëist en die ter plekke werden gevonden, niet met zekerheid gezegd worden vanuit welke extremistische hoek ze afkomstig zijn. Er worden onderzoeken uitgevoerd in het extreemlinks en -rechts milieu, maar ook islamistische kringen worden niet uitgesloten.

Maar voor een islamistische achtergrond ontbreken in de opeisingsbrieven Arabische zinnen en zijn ook de eisen op het einde van de tekst atypisch voor de terreurorganisatie Islamitische Staat.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio