© rr

Nieuwe beelden tonen passagier vlak voor hij het vliegtuig wordt uit gesleept

Er is nieuw videomateriaal opgedoken in de zaak over de passagier die hardhandig uit een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij United Airlines werd gehaald. Het filmpje dat wordt gedeeld op de sociale media, toont de passagier, David Dao, die net voordat hij het vliegtuig uit wordt gesleept, stelt dat hij dokter is en weigert het vliegtuig te verlaten.

johe

De beelden van een man die door agenten werd gedwongen het vliegtuig te verlaten omdat het overboekt was, zijn inmiddels de wereld rondgegaan. En er kwamen al reacties: de topman van United gaf aan niet te zullen opstappen en de maatschappij legde de schuld aanvankelijk bij de passagier zelf, om vervolgens met excuses op de proppen te komen. De agent die de passagier uit het vliegtuig sleepte, is inmiddels geschorst.

In de Amerikaanse media zijn nu nieuwe beelden opgedoken die de situatie nog erger kunnen maken voor de al zo getergde luchtvaartmaatschappij, die de afgelopen dagen flinke klappen kreeg op zowel sociale media als de beurzen.

De Amerikaan Joya Griffin Cummings zat vlak achter David Dao, de man die het slachtoffer werd van de overboeking, en kon de escalerende woordenwisseling tussen hem en een veiligheidsagent vastleggen op beeld. Alles begint rustig: de agent verzoekt Dao om van het vliegtuig te stappen, maar die laatste zegt dat hij een arts is en de volgende ochtend om acht uur moet werken. Nadien herhaalt hij verschillende keren dat hij weigert het vliegtuig te verlaten, zelfs wanneer de agent dreigt met een gevangenisstraf.

Nadien gebeurt het gekende: Dao wordt hardhandig van het vliegtuig verwijderd, en mag later weliswaar terugkeren, al is het dan met een ‘bebloed’ gezicht. In bovenstaand filmpje is duidelijk te horen dat medepassagiers het voor hem opnemen, maar dat hield de geschorste agent niet tegen.

Bekijk de eerste beelden van de weggesleepte passagier: