Wedstrijd stilgelegd na opstootje: “Helemaal niet nodig, de uitgesloten spelers hebben samen nog pinten zitten drinken”

Archiefbeeld Foto: AFP

Wedstrijd stilgelegd na opstootje: “Helemaal niet nodig, de uitgesloten spelers hebben samen nog pinten zitten drinken”

Print
Herenthout / Lint -

De laatste thuiswedstrijd van KFC Herenthout tegen Lint in tweede provinciale liep het afgelopen weekend helemaal uit de hand. De coach van Lint nuanceert de feiten.

De wedstrijd tussen Herenthout en Lint werd zondag een kwartier voor tijd stilgelegd bij een 3-1 tussenstand. De scheidsrechter had net drie spelers uitgesloten, onder wie Sam Bossyns en Stef Van Herck van Lint.

“We hadden net de aansluitingstreffer gescoord, toen Stef Van Herck bleef haken in een speler van Herenthout”, zegt Lintcoach Kris Mampaey. “Die reageerde met een kopstoot waarna de poppen aan het dansen gingen. Stef Van Herck revancheerde zich en ook Sam Bossyns kwam zich moeien en ging over de schreef. De drie uitsluitingen waren terecht, daar moeten we niet flauw over doen. Alleen had de scheidsrechter vervolgens de wedstrijd nooit moeten staken, dat was helemaal niet nodig. Er werden aan de kleedkamers nog wat verwijten heen en weer geslingerd, maar daar bleef het bij.”

“Na afloop van de partij hebben de spelers van beide ploegen zelfs nog een pint met elkaar gedronken. Alles wat na die uitsluitingen is gebeurd, is allemaal overroepen.”

Mampaey hoopt nu vooral op wat goodwill bij de bond. “Wij betreuren wat er gebeurd is en zullen vanuit de club zelf ook al de nodige maatregelen nemen. We gaan de schorsingen ook gewoon aanvaarden, maar hopen dat men alleen rekening houdt met wat er zich op het veld heeft afgespeeld. Er was echt geen aanleiding om de wedstrijd stil te leggen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio