Getuigen alarmeren politie over roekeloos rijgedrag trouwstoet

Print
Mechelen -

Bij de politie in Mechelen zijn zaterdagnamiddag verschillende meldingen binnengelopen over een roekeloze stoet auto’s op de Mechelse vesten (R12). Dezelfde groep werd ook gefilmd toen ze stilstond op het viaduct van Vilvoorde en voor een gevaarlijke situatie zorgde.

Een motoragent van de politie Mechelen-Willebroek heeft zaterdag omstreeks 14u30 de bestuurder van een witte Porsche cabrio klemgereden aan het Hoogstratenplein. De opvallende sportbolide maakte deel uit van een trouwstoet met verschillende wagens die de aandacht trokken door hun rijgedrag. Zelfs toen de motorrijder van de politie de Porsche stopte, bleven de andere wagens onophoudelijk toeteren.

“We hebben inderdaad verschillende meldingen ontvangen. Daarbij hadden getuigen het over roekeloos rijgedrag met getoeter en personen die uit de ramen van auto’s hingen”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek.

Het korps stuurde verschillende ploegen, ook anonieme, af op de meldingen. Enkele bestuurders werden aan de kant gezet. Dezelfde voertuigen doken ook op toen ze op het viaduct van Vilvoorde het verkeer op de Brusselse ring ophielden.

De politie meldt zondag dat de feiten in Mechelen niet zonder gevolg blijven. "Er zijn verschillende vaststellingen gebeurd door onze ploegen. Daaruit volgt de opmaak van processen-verbaal", zegt Van de Sande nog. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio