© Gil Plaquet

Zoveelste brand teistert site De Schalk

De brandweer moest vrijdagavond voor de zoveelste keer uitrukken voor een brand in het leegstaande voetbalstadion De Schalk. Ze vermoedt dat er kwaad opzet mee gemoeid is.

Sven Van Haezendonck, Theo Derkinderen

De brandweerpost Willebroek van de hulpverleningszone Rivierenland werd vrijdag om iets voor 17u opgeroepen voor de brand in de Stadionlaan. “Bij onze aankomst was er zwarte rookontwikkeling. Onze mensen hebben in de verlaten cafetaria een brandende zetel aangetroffen. Die was snel geblust”, zegt luitenant Pierre Van Sand.

Voor hem was het lang niet de eerste keer dat hij een interventie had op de verlaten site. “Ik denk dat het de vierde keer was. We hebben de gemeente gevraagd om dringend werk te maken van de afbraak”, vertelt de brandweerofficier.

"Aanvraag voor afbraak loopt"

Volgens burgemeester Eddy Bevers (N-VA) is de sloop in aanvraag. “We verwachten nog dit jaar de gebouwen te kunnen afbreken. In de plaats komt een volledig nieuwe sportsite. Het masterplan is klaar. Dat stellen wij binnenkort voor”, reageert hij.

De brandweer gaat er vanuit dat de brand niet accidenteel is, maar dat er kwaad opzet mee gemoeid is. In het voormalig voetbalstadion zijn er al wel meer vandalenstreken gebeurd. Er hangen geregeld jongeren rond.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio