KV Mechelen boekt overwinning tegen Lierse in slotminuten

Foto: BELGA

KV Mechelen boekt overwinning tegen Lierse in slotminuten

Print
Meer dan twee jaar na hun laatste ontmoeting stonden KV Mechelen en Lierse zondagavond nog eens tegenover elkaar. De prestigeslag in Play-off 2 tussen twee rivaliserende buren werd beslist door een doelpunt in de laatste minuten van de partij. De Mechelse verdediger Vitas sprak zijn specialiteit aan en krulde het leer vanop vrije trap in doel.

Coach Yannick Ferrera ging één week na de 3-0 nederlaag bij Union met de grove borstel door zijn selectie en wijzigde zijn elftal op liefst zes plaatsen. Bij Lierse zat T1 Fred Vanderbiest een laatste schorsingsdag uit en voerde diens assistent Chris Janssens twee wijzigingen door. Zo werden Poelmans en Elgabas in de basiself gedropt en verdwenen Kasmi en Yakubu.

Wie een wervelende start van KV Mechelen had verwacht, kwam bedrogen uit. De thuisploeg kreeg wel het balbezit in de voeten geschoven, maar ontbeerde creativiteit om de match naar zijn hand te zetten. In een slaapverwekkende eerste helft waren de betere kansen zelfs voor de bezoekers, maar De Belder schoot hoog over alleen voor Coosemans en het schot van Elgabas miste richting. KV Mechelen kende in het derde kwartier even een opflakkering, maar kwam evenmin verder dan een schuchtere poging van Paulussen.

Na de pauze voerde de thuisploeg de druk wel op en volgden er ook kansen. Rits dwong Vanhamel meteen tot een redding en Vinck moest wat later een poging van Claes net voor de doellijn wegvegen. Na nog een mooie uithaal van Claes kwam uiteindelijk Vitas het dichtst bij een goal, maar zijn vrijschop spatte tegen de paal. Lierse probeerde zich in leven te houden met enkele uitbraken, maar veel gevaar leverden die niet op.

Pompen of verzuipen werd het voor de Pallieters, die in de slotfase alweer konden rekenen op doelman Vanhamel om de ingevallen Osaguona van de winning-goal te houden. Aan de overzijde kwam Joachim nog dicht bij een hold-up, maar ook zijn poging werd gepareerd door een attente Coosemans. Nadat de thuisgoalie ook nog een poging van Benson onschadelijk had gemaakt, viel toch nog de bevrijdende goal. Handspel van Buysens werd bestraft met een vrijschop net voor de zestienmeter. Een kolfje naar de hand van Uros Vitas, die Vanhamel kon verrassen in de verste hoek. De tijd ontbrak Lierse om nog te reageren, zodat beide rivalen na twee wedstrijden drie punten tellen in poule A van Play-off 2.

EINDSTAND. KV Mechelen - Lierse 1-0

Herbeleef hieronder de wedstrijd:

 
MEER VOETBALNIEUWS