© VIER

Maak kennis met deze 4 nieuwe ‘Topdokters’

Fans van de VIER-serie ‘Topdokters’ kunnen zich vanaf dinsdag 18 april weer in de handjes wrijven bij de start van het vierde seizoen van de reeks. Dit jaar maken we kennis met 9 nieuwe gezichten, die mondjesmaat op de kijker worden losgelaten. De eerste aflevering belooft alvast veel goeds met vier nieuwe schermgezichten.

mige

In de eerste aflevering maken we kennis met vaatchirurg Dimitri Aerden, plastisch chirurg Nathalie Roche, palliatief arts Wim Distelmans en brandwondenchirurg Thomas Rose.

© VIER

Professor Dimitri Aerden krijgt het al meteen moeilijk. Hij probeert zoveel mogelijk patiënten met suikerziekte te helpen hun benen te redden. Helaas is een amputatie bij de 82-jarige Irma niet meer te vermijden.

© VIER

Dokter Nathalie Roche, gespecialiseerd in aangezichtschirurgie bij kinderen, probeert baby Aleksander dan weer te helpen. Het baby’tje lijdt aan een zware vorm van schisis. Zowel zijn lip als gehemelte zijn gespleten. De operatie van dokter Roche is slechts het begin van een lange weg.

© VIER

Euthanasie is sinds 2002 wettelijk mogelijk in België. Maar tot op heden nog steeds een taboe. Professor Wim Distelmans is pionier in palliatieve zorg en voorvechter van het recht op euthanasie. In de reeks zien we hoe hij een blinde 91-jarige dame adviseert in haar vraag om waardig te sterven. Brandwondenchirurg dokter Rose probeert in het militair hospitaal van Neder-Over-Heembeek dan weer twee arbeiders van de juiste zorgen te voorzien. Bij het opsteken van een sigaret, liepen ze ernstige brandwonden op. Dokter Rose gaat voor hen tot het uiterste. Want “wat ik voor mijn grootmoeder zaliger doe, doe ik voor iedereen. Ze is 101 geworden.”

© VIER